centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fortsatta problem med stölder på Midgårdsbadet

Det råder fortsatta problem med stölder på Midgårdsbadet: - Det är inte bara i skåpen utan folk blir av med sina skor, säger en läsare till märsta.nu

Under onsdagen kontaktades märsta.nu av en läsare som tänkt bada på badet. Men när denne i kassan fick höra att det varit stölder på badet vände han om:
– Folk blir av med sina skor, det är mycket tråkigt, inte bara inbrott i skåpen verkar det som.

Jack Fluch som är tillförordnad bad- och simhallschef bekräftar för märsta.nu att stölder fortfarande förekommer men att det inte eskalerat under sommaren:
– Stölderna har inte eskalerat under sommaren, men visst kan det uppstå fler incidenter när badanläggningen får mycket fler besökare under denna period av året. Vi har skyltar uppsatta som uppmanar våra besökare att låsa in sina tillhörigheter.

För att komma tillrätta med stölderna har man badvärdar som ronderar i områden som är drabbade:
– Dessvärre kan det trotts detta hända att personliga tillhörigheter försvinner. Vid dessa tillfällen så är det oftast saker som inte varit inlåsta, fortsätter Jack Fluch.

Jack Fluch berättar att en del drabbade undrar varför man inte har övercvakningskameror i i omklädningsrummen, detta är dock inte möjligt av integritetsskäl:
– En övervakningskamera i ett omklädningsrum är integritetskränkande och därmed något som vår verksamhet inte kan godkänna.

oppethus_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_50
teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

connys
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
nrh