defacto_pan2020

Fortsatt uppmaning om minskat resande i kollektivtrafiken

SL uppmanar fortfarande resenärer att undvika kollektivtrafiken: - Vi måste jobba för att få det totala antalet resenärer att minska, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen till Expressen.

centrum_artikel

SL har uppmanat resenärer att använda andra färdmedel om man absolut inte behöver åka kollektivt. Det har renderat i en kraftig minskning av antalet resenärer men fortfarande vill man att ännu färre reser. Det är trångt på vissa turer, främst bussar och pendeltåg enligt Expressen. Det räcker heller inte att blockera vartannat säte på pendeltåg och bussar
– Om du går in och börjar blockera och det kommer in en massa människor, finns risken att de inte sprider ut sig på den yta som finns. Då blir det i stället så att de packar sig som sillar på en mindre yta. Det är inte heller en önskvärd situation, säger Suss Forsman Thullberg, kommunikationschef på Trafikförvaltningen, till Expressen.

Främst är det resenärer som bara ska åka några enstaka stationer som borde överväga om resan verkligen är nödvändig. Kollektivtrafiken är till för dem som behöver dem mest, poängterar Forssman Thullberg.

happy_homes_mars
studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

valvet_helsida
marina_helsida
speedy_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

stottasigtuna_helsida
defacto_helsida
kcbygg_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
valvet_outsider
stottasigtuna_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh