defacto_pan2020

Fortsatt uppmaning om minskat resande i kollektivtrafiken

SL uppmanar fortfarande resenärer att undvika kollektivtrafiken: - Vi måste jobba för att få det totala antalet resenärer att minska, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen till Expressen.

SL har uppmanat resenärer att använda andra färdmedel om man absolut inte behöver åka kollektivt. Det har renderat i en kraftig minskning av antalet resenärer men fortfarande vill man att ännu färre reser. Det är trångt på vissa turer, främst bussar och pendeltåg enligt Expressen. Det räcker heller inte att blockera vartannat säte på pendeltåg och bussar
– Om du går in och börjar blockera och det kommer in en massa människor, finns risken att de inte sprider ut sig på den yta som finns. Då blir det i stället så att de packar sig som sillar på en mindre yta. Det är inte heller en önskvärd situation, säger Suss Forsman Thullberg, kommunikationschef på Trafikförvaltningen, till Expressen.

Främst är det resenärer som bara ska åka några enstaka stationer som borde överväga om resan verkligen är nödvändig. Kollektivtrafiken är till för dem som behöver dem mest, poängterar Forssman Thullberg.

festspec_host2020_helsida
kcbygg_aug_helsida
happyhomes_sommar2020
boisigtuna
2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

centrum_helsida2020

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
kcbygg_outsider
nrh