center_pan21
Foto: Norrtälje kommun

Fortsatt över 100 fall

Det är fortsatt över 100 covid-19-fall i kommunen.

centrum_artikel

För fjärde veckan i följd så minskar antalet konstaterade fall av covid-19 i kommunen. Vecka 19 var det 104 fall i kommunen enligt FHM. Det är en klar minskning sedan toppen vecka 13 med 252 fall. Totalt under pandemin har 4437 kommuninvånare testats positivt för covid-19. Antalet sjukdomsfall per 10 000 invånare var förra veckan 21.

Under hela pandemin har det varit 896/100 000 invånare. Grannkommunen Väsby registrerade förra veckan 144 fall.
– Nedgången av antalet patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård fortsätter. Däremot är det fortfarande ett stort antal patienter med covid-19 som är så svårt sjuka att de behöver intensivvård. Nu måste vården ha kapacitet för att ta hand om sådan vård som skjutits fram, men som måste genomföras före sommaren. Därför är det viktigt att vi fortsätter minska smittspridningen. Det gör vi bäst genom att du vaccinerar dig så snart du får erbjudande om det samt fortsätter att följa alla råd och rekommendationer oavsett om du är vaccinerad eller inte, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

helsida_var2021
2020_helsida
centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

defacto_helsida
bostad_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

dack-helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

connys_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
mp-outsider
nrh