arlandagk_panorama
Foto: Swedavia/Peter Phillips

Fortsatt minskning av resenärer på Arlanda

Resenärerna på Arlanda minskade i mars med flera procent, en anledning var att påsken ifjol inföll i mars.

centrum_pask

1,62 miljoner reste utrikes via Arlanda förra året och 457 000 inrikes, det är minskningar med 6 respektive fem procent. En anledning till minskningen är att påsken förra året inföll i mars och drog upp antalet resenärer, nu infaller påsken i april och således blir resandet lite förskjutet. Antalet landningar i linjefart och charter var i mars nästan 10100, en minskning med två procent, sett över hela året har 27600 plan landat på Arlanda för passagerartrafik, också det en minskning med två procent. Antalet resenärer har under årets tre första månader minskat med 4 procent till 5,6 miljoner.

centrum_pask_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

ica_pask
happyhomes_2019

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

defacto_helsida
valsta_utveckling

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

bonava_helsida
logistik_utbildning

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

sigtunavatten_standard
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.