defacto_pan2020
Foto: Arkivbild

Fortsatt krav på godkänt i matematik och svenska för sommarjobb

Utbildnings-och arbetsmarknadsnämnden har beslutat att behålla linjen om godkända betyg i svenska och matematik för att få ett sommarjobb via kommunen 2021.

centrum_artikel

Sigtuna kommun införde inför i år krav på att elever som söker sommarjobb via kommunen också ska ha godkända betyg i svenska och matematik. När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutade om sommarjobben 2021 kvarstår kraven, de elever som inte har godkänt i matematik och svenska erbjuds att gå i sommarskola. Ungdomar som kan söka ska gå i åk 2 i gymnasieskolan eller åk 3 i gymnasiesärskolan.

Genom Ung satsning ska man även coacha ungdomar att få jobb utanför den kommunala förmedlingen, ungdomarna kommer bland annat få hjälp med att skriva CV. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen tror att 200 av ungdomarna kommer att få ett jobb via den kommunala förmedlingen.

connys_helsida
centrum_helsida2020
januari_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

defacto_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

ridskola2020_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

speedy_vinter_helsida
prima_helsida
meko_helsida
nrh
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
prima_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan