panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi

Fortsatt jakt på misstänkte gärningsmannen

Polisen har ännu inte gripit den misstänkte gärningsmannen för mordet i Valsta på söndagen: - I nuläget så är det bara en person anhållen i sin utevaro, säger Lars Byström på Polisens mediecenter till märsta.nu

Efter mordet på Sleipnergatan utfärdades rikslarm för en man i 25-årsålderna som misstänks för brottet. Lars Byström, presstalesperson på Polisen i Stockholm, säger till märsta.nu på eftermiddagen att arbetet med att fånga in den misstänkte allt jämt pågår. Man arbetar också utifrån teorin att det är en ensam gärningsman:
– Det är en person anhållen i sin frånvaro just nu.

Polisen vill inte gå ut med några signalement i nuläget:
– Vår personal har fått allt om detta och det är så vi brukar jobba, fortsätter Byström.

Under dagen har man arbetat med att förhöra vittnen samt ta kontakt med gärningsmannens anhöriga för att försöka spåra upp honom.
– Det är bättre att jobba vidare med om någon känner personen, förklarar Byström.

Kan ha flytt landet
Tidningen Expressen rapporterar under måndagen att gärningsmannen redan kan ha lämnat landet:
– Det är väl inte långt att ta sig ut från landet om man säger så, säger Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl hos polisen i norrort, enligt Expressen.

Kvinnan var fortfarande vid liv när patrullerna hittade henne vid 12-tiden i lägenheten på Sleipnergatan. Men Fredrik Ladenstedt uttalar sig inte om kvinnan hunnit berätta vem som utförde brottet:
– Jag kommenterar inte det eftersom det är den typen av detaljer som vi inte vill att en misstänkt gärningsman få reda på

Rikslarmet innebär att samtliga polisregioner är underrättade om att mannen är efterlyst och anhållen. Även polis och tull på Arlanda är informerade sedan igår kväll. Polisen tror inte att det är troligt att mannen lämnat landet men utesluter inte möjligheten eftersom Arlanda är så nära Valsta.
– Det brott han misstänks för är allvarligt. Att han skulle vara farlig i största allmänhet för allmänheten har jag dock svårt att se men jag kan inte utesluta det, fortsätter Ladenstedt.

Kopplingen mellan kvinnan och mannen förblir just ju okänd för allmänheten eftersom Polisen inte uttalar sig om det. Grannar har enligt Expressen hört kraftiga smällar från lägenheten under natten, de boende ska dock vara nyinflyttade.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

ewas_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
moderat_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022