center_pan21
Foto: Transportstyrelsen

Fortsatt högt bokningsläge för Arlandaresor

I en ny rapport från Stockholms handelskammare fortsätter trenden med att Arlanda återhämtar sig.

Tidigare rapporterade märsta.nu om att intresset för internationella resor ökar till och från Sverige. Stockholms Handelskammare ser fortsatt positiv trend.
– Nu börjar relativt stora delar av befolkningen vara vaccinerade och intyg som underlättar resande ger ett genomslag i statistiken. Som det ser ut nu kommer flyget ta nya steg tillbaka mot ett normalläge för varje månad som går, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Det är data från IATA:s system Global Agency Pro som Handelskammaren analyserat och som visar bokningsläget för en stor del av den reguljära trafiken som berör Arlanda. Ökningen för det andra kvartalet för internationellt och inrikesflyg till Arlanda och för det tredje kvartalet i år är 388 procent för internationella resor och 122 procent för inrikes jämfört med 2020.
– Kurvorna vänder uppåt snabbt och det är en process som kommer behöva ta sin tid, men föreställningen att pandemin gjort att viktig flygkapacitet, exempelvis Bromma Flygplats, kan avvecklas är felaktig. I takt med att fler människor kan efterfråga resor så kommer utbudet bit för bit återställs, fortsätter Carl Bergkvist.

mp_host_helsida
eldsjal-helsida
defacto_helsida
andersojag
connys_helsida
helsida_var2021
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
centrum_helsida2020

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
andersojag_outsider
eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
mp-outsider
bostad_outsider
connys