moderater_pan_sommar
Foto: Transportstyrelsen

Fortsatt högt bokningsläge för Arlandaresor

I en ny rapport från Stockholms handelskammare fortsätter trenden med att Arlanda återhämtar sig.

panorama_centrum

Tidigare rapporterade märsta.nu om att intresset för internationella resor ökar till och från Sverige. Stockholms Handelskammare ser fortsatt positiv trend.
– Nu börjar relativt stora delar av befolkningen vara vaccinerade och intyg som underlättar resande ger ett genomslag i statistiken. Som det ser ut nu kommer flyget ta nya steg tillbaka mot ett normalläge för varje månad som går, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Det är data från IATA:s system Global Agency Pro som Handelskammaren analyserat och som visar bokningsläget för en stor del av den reguljära trafiken som berör Arlanda. Ökningen för det andra kvartalet för internationellt och inrikesflyg till Arlanda och för det tredje kvartalet i år är 388 procent för internationella resor och 122 procent för inrikes jämfört med 2020.
– Kurvorna vänder uppåt snabbt och det är en process som kommer behöva ta sin tid, men föreställningen att pandemin gjort att viktig flygkapacitet, exempelvis Bromma Flygplats, kan avvecklas är felaktig. I takt med att fler människor kan efterfråga resor så kommer utbudet bit för bit återställs, fortsätter Carl Bergkvist.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

social_helsida
mp_helsida_april
mote_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

kso_helsida
helsida_sfs

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
mote_outsider
pantamera_out
nrh
outsider_social
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
kso-duell_out
swedol_outsider
sfs_out
ridskola_2020_outsider