fastbyran_bostad
Erik Wennberg, franchisetagare på FastighetsbyrånFoto: Pressbild

Fortfarande efterfrågan på bostäder

Trots oro för höjda räntor så är det i Sigtuna kommun fortfarande efterfrågan på bostäder: - Efterfrågan finns fortfarande kvar från köparna, men en försiktighet och avvaktan märks tydligt, många frågar oss om räntorna för bostadslånen och det är just nu fler som vill sälja först och köpa sedan, för att säkra upp sin egen ekonomi innan man ger sig in i nästa affär, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Fastighetsbyrån har presenterat sin senaste Mäklarpanel som visar att fördel för säljarna på marknaden minskat. I Sigtuna kommun har man sett en uppgång av utbud i några veckors tid. Anledningen till det är både högsäsong och att det tar lite längre tid att sälja bostäderna än tidigare.
– Vi har dock inte märkt av någon egentlig prisnedgång, det är mer stillastående, och de mest extrema slutpriserna har avtagit. Efterfrågan finns fortfarande kvar från köparna, men en försiktighet och avvaktan märks tydligt, många frågar oss om räntorna för bostadslånen och det är just nu fler som vill sälja först och köpa sedan, för att säkra upp sin egen ekonomi innan man ger sig in i nästa affär, säger Erik Wennberg, franchisetagare i Sigtuna/Märsta

Fastighetsbyrån spår generellt en mer avvaktande marknad vilket kommer avspeglas i prisutvecklingen.
– I praktiken innebär det att priserna inte fortsätter att stiga. Det sannolika är stillastående eller möjligen svagt sjunkande priser, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

fastbyran_helsida
fastighetsbyran_helsida_22

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider