fastbyran_bostad
HSB Skrapan i Märsta stationFoto: Jamshid Jamshidi

Förstahandskontrakt hos HSB på fyra år

HSB i Märsta/Sigtuna har den snabbaste förmedlingstiden till ett förstahandskontrakt i hela Stockholmsområdet.

HSB Stockholm har avslöjat sin köspartid för att få ett förstahandskontrakt i länet. Snabbast går det i Märsta där det krävdes 243 bonuspoäng vilket motsvarar fyra års bosparande. I Södermalm behövdes 1422 vilket motsvarar 33 år. Varje sparad hundralapp ger en bonuspoäng. Man kan få max 60 bosparpoäng per år om man sparar 500 kronor månaden.
– Den bosparare som söker en bostad och har flest bosparpoäng får välja först, och poängen gäller över hela landet, så enkelt är det. Och på sätt och vis är det två köer i en, för även om du tilldelas en hyresrätt behåller du bosparpoängen och kan fortsätta bospara för att längre fram kunna köpa en nyproducerad bostadsrätt, säger Anders Joachimsson,  affärsområdeschef HSB Stockholm.
Under 2021 förmedlade HSB 23 lägenheter i länet via den så kallade ungdomspolicyn där tio procent av ettorna öronmärks till unga. Målet för att beståndet ska öka med 200 hyresrätter årligen både genom förvärv och nyproduktion.
– Det bygger i grunden på att allt fler bosparande medlemmar efterfrågar ett hyrt, fortsätter Joachimsson.
fastighetsbyran_helsida_22
fastbyran_helsida
bjurfors_helsida

Fortfarande efterfrågan på bostäder

Bostad Trots oro för höjda räntor så är det i Sigtuna kommun fortfarande efterfrågan på bostäder: - Efterfrågan finns fortfarande kvar från köparna, men en försiktighet och avvaktan märks tydligt, många frågar oss om räntorna för bostadslånen och det är just nu fler som vill sälja först och köpa sedan, för att säkra upp sin egen ekonomi innan man ger sig in i nästa affär, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider