moderater-bokslut
Skånela tog första segern i fjärde matchenFoto: Magnus Granhagen

Första segern för Skånela

Skånela tog på lördagen sin första seger i denna säsongs Allsvenskan efter klara 29-18 mot Country: - Det var en måstematch för vår del, säger tränare Jesper Östlund.

centrum_artikel

Ett krisat Skånela begav sig till Skövde för att plocka hem säsongens första seger mot Country. Så blev det också men starten var inte den bästa berättar tränare Jesper Östlund:
– Det var trevande, de ledde med 6-4, sen tar vi timeout och vinner resten av halvleken med 8-2, vi had 12-8 i paus, andra blev en transportsträcka där vi hade 5-6 mål hela tiden fram till slutet vi springer ifrån.

Bara seger som räknades
Slutresultatet skrevs till 29-18. Östlund medger att det var en måstematch:
– Country kommer nog vara ett bottenlag, det var en måstematch för vår det, vi skulle se till att ta en seger, det fanns inget annat. Vi har pratat hela veckan om det, två poäng som gäller. Sen spelar det ingen roll hur det ser ut. Det var viktigt för självförtroendet och att få lite glada miner, säger Jesper Östlund.

Får höja sig mot Önnered
Östlund var mest nöjd med försvar och målvakt, Alexander Holmberg får plus i målet. Man fick också tillbaka Fredrik Olsson och Yosef Rahali, skånelatränaren plussade också för Simon Källström, Rasmus Nilsson och Andreas Söderman. Nu tar man de två poängen och laddar vidare mot match mot tippade topplaget Önnered hemma i Märsta om en vecka:
– Det är absolut ingen topprestation, vi gör det vi ska, vi har flera som har en växel till. Det blir tufft mot Önnered. Det har gått bra för dem och vi får höja oss ytterligare.

Målen
Källström 7, Filén 5, Nielsen 4, Hedwall 3, Ganibegovic 3, Söderman 3, Frank 2, Ladan 2

speedy_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

studeravidare_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

connys_helsida
defacto_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
sommarlov_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

speedy_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider