arlandagk_panorama
Office One på ArlandaFoto: Pressbild/Swedavia

Första hyresgästen till jättebyggnaden

Nya fastigheten Office One på Arlanda har fått sin första hyresgäst.

centrum_pask

United Space är första hyresgästen till Office One som öppnar upp i mars 2019. Office One är jättebyggnaden med tio våningar och totalt 15 000 kvadratmeter yta. United Spaces ska genomföra en coworking-arena:
– Kontorsfastighetsmarknaden är i en global transformation där teknik och arbetsformer förändrar våra krav och behov för kontor. ”Coworking spaces” blir bryggan mellan fastighetsägarnas krav på långa hyresavtal och hyresgästernas önskan om korta hyresavtal och flexibla lösningar, säger Göran Garberg, vd United Spaces Network Offices AB, i ett pressmeddelande.

Coworking innebär flexibla arbetsplatser. Kar Wistrand, VD på Swedavia Real Estate AB, uppger att man är glada över att United Spaces valt att etablera sig på Arlanda. United Spaces är en av Nordens ledande aktörer inom området. Det handlar om ett kontorslandskap där man kan hyra plats för den tid man vill sitta och jobba eller ha affärsmöte. Office One ligger just i anslutning till terminalerna 4 och 5.

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

bonava_helsida
logistik_utbildning

Stockholmare vill bygga ut Arlanda

Näringsliv Enligt en undersökning som Stockholms handelskammare har gjort så är 60 procent av stockholmarna positiva till en utbyggnad av Arlanda: - För huvudstadsregionen är goda flygförbindelser och möjligheten att så effektivt som möjligt resa till och från olika delar av världen en förutsättningar för att kunna mäta sig mot global konkurrenter som redan har tillgång till starka flygnav, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

defacto_helsida
valsta_utveckling

SAS etablerar linje Arlanda-Beirut

Näringsliv Med start 30:e juni kommer SAS att flyga mellan Arlanda och Libanons huvudstad Beirut: - Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda.

colorama_april2

Svenco tar hem riksomfattande upphandling om matavfallspåsar

Näringsliv Arlandastadbaserade Svenco har vunnit en upphandling hos Sveriges kommuner och landsting gällande papperssäckar och matavfallspåsar: - För Svenco är det roligt att vi återigen blivit utsedda som ramavtalsleverantör nummer ett av SKL Kommentus avseende leveranser av matavfallspåsar och säckar, säger VD Christer Hansson.

happyhomes_2019
centrum_pask_helsida

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

fme_helsida
EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

sigtunavatten_standard

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

valsta_utveckling_2
colorama_april
ridskola2019_outsider
fme_outsider
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
bonava_outsider