moderaterna_panorama
Foto: Pressbild

Första e-fordonsmässan hålls i XPO

I vår kommer den första mässan i Skandinavien för kommersiella elfordon att äga rum på Scandinavian XPO.

Mässan eComExpo kommer till Arlanda i början av april, det innebär premiär för Skandinaviens första kommersiella mässa för elfordon. Allt från lådcyklar till långtradare kommer att presenteras.
– Den kommersiella sidan har saknat ett forum där alla från politiker till chaufförer kan se och diskutera framtiden, säger Anna Fägersten Dahlqvist som är projektledare för eComExpo.

Omställningen inom transportsektorn pågår där fordon ställer om från fossila bränslen till vätgas, fossilfritt och elvägar. Nu kan alla aktörer mötas inom branschen i Arlandastad. Det blir också seminarier och debatter inom området.
– Vi kommer att ha ett riktigt spännande seminarieprogram med människor från alla de berörda sektorerna. Och som på alla mässor är det de mötena som bär frukt. När folk som annars aldrig hade träffats plötsligt sitter ner och skapar idéer och affärer, fortsätter Anna Fägersten Dahlqvist.

2020_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

ewas_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

mp_helsida_april
defacto_helsida
connys_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh