defacto_pan
Märsta IK och FC Arlanda möts i lördagens derby med avspark 16.00Foto: Magnus Granhagen/montage

Första derbyt på 18 år

Första derbyt i division 3-sammanhang mellan två av bygdens är nu på lördag: - Vi har bra chans att få med oss ett bra resultat om vi kommer upp i nivå, sa MIK-tränaren Kaj Eskelinen efter 1-1 mot Håbo senast.

Inte sedan tidigt 2000-tal har det spelats derby i division 3-sammanhang mellan bygdens lag, då var det Valsta Syrianska mot Arlanda FF. Två föreningar som inte finns längre. FC Arlanda har ingen koppling till dåvarande Arlanda FF eller Valsta Syrianska, MIK var en gång med som alliansförening i Arlanda FF.

FC Arlanda står som hemmalag för derbyt denna gång och det är Midgårdsvallens konstgräs som gäller. Det väntas publikfest och kanske ca 500 åskådare runt den tajta planen. Märsta IK har startat serien bäst av lagen och står på 10 poäng efter fem matcher, FC Arlanda på 5 poäng och ligger just över negativt kval. Nyligen gjorde Rodrigo Gomez comeback men man har både Senare Soguk och Aleksandar Iskandar skadade.

damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

julbanner2

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

sportfiskebanner2

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

happy_homes_juli
sigtuna_funkis
EXTRA

Nio medaljer på SM

kampsport Kim Taekwondo var på SM med tio tävlande och kom hem med nio medaljer varav tre guld: - Vi presterade på topp idag, sa headcoach Jens Lundin.

defacto_host2018

Sigtuna IF certifieras av Upplands FF

Fotboll Sigtuna IF har certifierats av Upplands Fotbollförbund: - Certifieringen är ett bevis på att föreningen bl.a bedriver en seriös barn- och ungdomsverksamhet, där utbildning är viktigare än resultatmål, säger sportchefen Martin Möller

icavalsta_julbanner
lager_bilnet
fme_jul
allsvenskan

Skånela besegrade Amo

Handboll Skånela vann lördagens möte mot Amo Handboll med 26-21: - Det var en riktig krigarinsats, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

Wingsförlust i Nacka

Ishockey Efter den pigga starten tidigare i veckan för Wings kom man på fredagen ner på jorden mot Nacka som vann med 3-2.

outsider
connys
nrh_lania
objekt2
objekt4
vanster_jul
colorama_vinter
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
funkis_2
objekt3