fastpartner_sommar2
Märsta IK och FC Arlanda möts i lördagens derby med avspark 16.00Foto: Magnus Granhagen/montage

Första derbyt på 18 år

Första derbyt i division 3-sammanhang mellan två av bygdens är nu på lördag: - Vi har bra chans att få med oss ett bra resultat om vi kommer upp i nivå, sa MIK-tränaren Kaj Eskelinen efter 1-1 mot Håbo senast.

Inte sedan tidigt 2000-tal har det spelats derby i division 3-sammanhang mellan bygdens lag, då var det Valsta Syrianska mot Arlanda FF. Två föreningar som inte finns längre. FC Arlanda har ingen koppling till dåvarande Arlanda FF eller Valsta Syrianska, MIK var en gång med som alliansförening i Arlanda FF.

FC Arlanda står som hemmalag för derbyt denna gång och det är Midgårdsvallens konstgräs som gäller. Det väntas publikfest och kanske ca 500 åskådare runt den tajta planen. Märsta IK har startat serien bäst av lagen och står på 10 poäng efter fem matcher, FC Arlanda på 5 poäng och ligger just över negativt kval. Nyligen gjorde Rodrigo Gomez comeback men man har både Senare Soguk och Aleksandar Iskandar skadade.

sap_valet2018

Maria historisk vinnare i Vimmerby

Motor Maria Karlsson, Skepptuna Motorklubb, har vunnit Semesterracet för femte gången: - Underbart, det här trodde jag inte innan, sa Maria till Vimmerby tidning.

socialutmarkelse
happy_homes_juli

Tony fortsätter karriären i Almtuna

Ishockey Tony Mårtensson ger inte upp karriären utan fortsätter i Almtuna efter att ha spelat i Linköping den gångna säsongen: - Jag flyttade till Gävle och Brynäs när jag skulle fylla 20 år, efter 18 säsonger på vift så kändes det nu rätt att flytta hem till Sigtuna igen, säger Tony i ett pressmeddelande.

sportfiskebanner2
division 3

Märsta IK tappade viktiga poäng

Fotboll Märsta IK åkte överraskande på en förlust mot Västerås IK: - Vi spelar bra i första men de straffar oss i andra, säger tränare Kaj Eskelinen.

steningeslottsommar

Talanger till Utvecklingslägret i Halmstad

Fotboll Märsta IK skickar Benjamin Suskic och Linnea Wennerg till Halmstad för att representera Uppland i utvecklingslägret: - Kul för Märsta IK att två spelare som är fostrade i MIK sen fotbollsskolan nu kommit så långt i sin utveckling.

division 3

FC Arlanda byter tränare

Fotboll FC Arlanda byter tränare efter tio omgångar i serien när man parkerar på nedflyttningsplats:- Föreningen tackar Milos och Dragomir för deras tid, där de visat ett stort hjärta och hängivenhet mot föreningen, skriver FC Arlanda i ett uttalande.

EXTRA

Föräldern: Inga rasistiska sånger

Fotboll Nu träder en förälder fram i den förening vars lag ska ha sjungit rasistiska ramsor i samband med Roslagscupen fram och dementerar vad som framkommit: - Det fanns ingen rasism i vårt samtal i lördags. Det sjöngs inga rasistiska sånger. Min egen son fanns på planen, ett barn med en afrikansk pappa, skriver föräldern i ett mail till märsta.nu

nfc_vinter
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
connys
vuxentutbildning
forskontor
yearlingsales
veterankraft_standard
val2018
sap_outsider
outsider_moderat
Norra Redovisningshuset