moderaterna_tack
Märsta IK och FC Arlanda möts i lördagens derby med avspark 16.00Foto: Magnus Granhagen/montage

Första derbyt på 18 år

Första derbyt i division 3-sammanhang mellan två av bygdens är nu på lördag: - Vi har bra chans att få med oss ett bra resultat om vi kommer upp i nivå, sa MIK-tränaren Kaj Eskelinen efter 1-1 mot Håbo senast.

Inte sedan tidigt 2000-tal har det spelats derby i division 3-sammanhang mellan bygdens lag, då var det Valsta Syrianska mot Arlanda FF. Två föreningar som inte finns längre. FC Arlanda har ingen koppling till dåvarande Arlanda FF eller Valsta Syrianska, MIK var en gång med som alliansförening i Arlanda FF.

FC Arlanda står som hemmalag för derbyt denna gång och det är Midgårdsvallens konstgräs som gäller. Det väntas publikfest och kanske ca 500 åskådare runt den tajta planen. Märsta IK har startat serien bäst av lagen och står på 10 poäng efter fem matcher, FC Arlanda på 5 poäng och ligger just över negativt kval. Nyligen gjorde Rodrigo Gomez comeback men man har både Senare Soguk och Aleksandar Iskandar skadade.

happy_homes_juli
allsvenskan

Premiärseger för Skånela

Handboll Skånela kammade hem två poäng i premiären efter ett sent avgörande av Erik Östling inför drygt 600 åskådare i Vikingahallen.

defacto_host2018
hostfest_centrum
defacto_banner_sep

Skånela möter VästeråsIrsta i premiären

Handboll På måndag är det premiär för Skånela som i år är utan trotjänaren Jesper Östlund vid Jimmy Karlssons sida: - Det ska bli otroligt kul att dra igång den här säsongen och jag hoppas ni publik också tycker det. Ni är enormt viktiga för oss och jag önskar och hoppas att vi kan jobba stenhårt mot nya höjder tillsammans denna säsong, skriver Jimmy Karlsson på klubbens sida.

valet2018

Delade meningar om nolltaxan

Sport Moderaterna vill ta bort nolltaxan och återinföra pengarna till föreningar som använder hallarna medan Socialdemokraterna inte vill ändra rådande system

SMACK arrangerar internationellt paracykellopp

Cykel Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubb kommer på söndag att arrangera en internationell cykeltävling inom paracykel: - Det är historiskt för oss att som första klubb få arrangera en internationell paracykeltävling i Sverige, säger Håkan Jonsson, tävlingsansvarig SMACK.

division 3

Oavgjort i derbyt

Fotboll Märsta IK och Arlanda spelade ett mållöst derby med få målchanser inför drygt 350 åskådare på Midgårdsvallen.

nfc_vinter
objekt4
objekt3
outsider
sigtunavatten_standard
sbrf_sep
komvuxq3_4
objekt2
connys
sportfiske_banner
Norra Redovisningshuset