defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Första Coronafallet i regionen-”Stoppa plan från Iran”

Coronaviruset har kommit till Stockholm och nu höjs röster för att stoppa flyg från Iran till Arlanda.

centrum_artikel

Iran Air trafikerar Arlanda-Teheran och på lördag ankommer ännu ett plan från Teheran till Arlanda. Men nu höjs röster för att Transportstyrelsen ska dra in flygbolagets trafiktillstånd rapporterar Aftonbladet. Situationen med Coronaviruset i Iran uppges vara ”katastrofal”.

På Arlanda har företag och även polisen gjort anmälningar om arbetsmiljöproblem till Arbetsmiljöverket för att de tvingas utsätta sig för eventuell risk för smitta. Under dagen kommer socialminister Lena Hallengren att besöka Arlanda som är en landets fem karantänflygplatser. Hon kommer att få en redovisning av flygplatsens arbete och beredskap med anledning av viruset.

I Region Stockholm bekräftades ett fall av smitta för en person som varit i Iran. Region Stockholm arbetar med smittspårning för att eventuellt hitta personer som den smittade varit i kontakt med. Ett 90-tal personer har testats i regionen, detta är dock det första bekräftade fallet skriver Region Stockholm på sin hemsida.
– Vi har varit beredda på att få ett bekräftat fall av det nya coronaviruset även i vår region. Fokus för oss just nu är att fortsätta arbeta enligt våra rutiner och därmed minska risken för att vi får fler fall, säger Per Follin, Smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm.

Karolinska Universitetssjukhusets infektionsavdelning har beredskap för att hantera smittade personer och behandla dessa. Vården har en viktig funktion för att fånga upp smittade:
– Vi är förberedda på den här situationen. Inom sjukvården är vi vana att hantera smittsamma sjukdomar. Den patient som nu vårdas upptäcktes via vården och det visar att våra mekanismer för att fånga upp smittade personer har fungerat, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm.

Hosta, svårt att andas eler hög feber är symptom för smittan. Då ska man kontakta 1177 Vårdguiden.

Uppdaterad kl. 10.11

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys