moderat_sommar
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Första Coronafallet i regionen-”Stoppa plan från Iran”

Coronaviruset har kommit till Stockholm och nu höjs röster för att stoppa flyg från Iran till Arlanda.

centrum_artikel

Iran Air trafikerar Arlanda-Teheran och på lördag ankommer ännu ett plan från Teheran till Arlanda. Men nu höjs röster för att Transportstyrelsen ska dra in flygbolagets trafiktillstånd rapporterar Aftonbladet. Situationen med Coronaviruset i Iran uppges vara ”katastrofal”.

På Arlanda har företag och även polisen gjort anmälningar om arbetsmiljöproblem till Arbetsmiljöverket för att de tvingas utsätta sig för eventuell risk för smitta. Under dagen kommer socialminister Lena Hallengren att besöka Arlanda som är en landets fem karantänflygplatser. Hon kommer att få en redovisning av flygplatsens arbete och beredskap med anledning av viruset.

I Region Stockholm bekräftades ett fall av smitta för en person som varit i Iran. Region Stockholm arbetar med smittspårning för att eventuellt hitta personer som den smittade varit i kontakt med. Ett 90-tal personer har testats i regionen, detta är dock det första bekräftade fallet skriver Region Stockholm på sin hemsida.
– Vi har varit beredda på att få ett bekräftat fall av det nya coronaviruset även i vår region. Fokus för oss just nu är att fortsätta arbeta enligt våra rutiner och därmed minska risken för att vi får fler fall, säger Per Follin, Smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm.

Karolinska Universitetssjukhusets infektionsavdelning har beredskap för att hantera smittade personer och behandla dessa. Vården har en viktig funktion för att fånga upp smittade:
– Vi är förberedda på den här situationen. Inom sjukvården är vi vana att hantera smittsamma sjukdomar. Den patient som nu vårdas upptäcktes via vården och det visar att våra mekanismer för att fånga upp smittade personer har fungerat, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm.

Hosta, svårt att andas eler hög feber är symptom för smittan. Då ska man kontakta 1177 Vårdguiden.

Uppdaterad kl. 10.11

Ny bostadsförmedling snart igång

Bostad Den nya kommunala bostadskön ska göra det enklare att söka bostad i kommunen där alla lediga hyresrätter ska vara samlade på en och samma plats.

centrum_helsida2020
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
happyhomes_sommar2020
marina_helsida
studeravidare_helsida
kaa_sigtuna_helsida
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
spedition_sigtuna
2020_helsida
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
kaa_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh