defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskandar

Förslaget: Låt gymnasieungdomar äta på lokala restauranger

När Arlandagymnasiet stängt ner och endast kör fjärrundervisning så har skollunchen tagits bort, nu föreslår oppositionsrådet att elever ska kunna äta ute till reducerat pris.

centrum_artikel

Elever på Arlandagymnasiet är sedan drygt två veckor hemma för fjärrundervisning. Det innebär att skollunchen försvunnit för eleverna. Något som riskerar att eller går hungriga. Nu föreslår Socialdemokraterna att man vill hjälpa både eleverna och kommunen restauranger genom att eleverna kan få gå äta lunch.
– Ett förslag är att skapa möjlighet för kommunens gymnasieungdomar ,som nu har distansundervisning och inte får skollunch, att köpa lunch hos kommunens lokala restauranger till en reducerad kostnad. Vårt förslag är en subvention med 75kr/portion. Restaurangerna får lista sig hos kommunen och får betalt 75kr/ port, berättar oppositionsrådet Marie Axelsson (S)

Förslaget hanteras just nu i Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och Axelsson poängterar att man strävar efter enighet mellan opposition och kommunledningen i dessa tider.
– Jag såg just att i Borås skapat en app där gymnasieungdomarna kan visa en kod hos restaurangerna när de handlar lunch. Kommunen står för en större del och ungdomen för en mindre del av lunchkostnaden. Hoppas vi i Sigtuna kan få igång ett system och lägga pengar på detta. Det skulle gynna och hjälpa både barnfamiljerna och restaurangerna i kommunen, säger Axelsson.

stottasigtuna_helsida
defacto_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida
valvet_helsida
studeravidare_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider
nrh
speedy_outsider
studeravidare_outsider
stottasigtuna_outsider