centrum_panorama2020
Foto: Daniel Iskandar/Genrebild

Förslaget: Låt gymnasieungdomar äta på lokala restauranger

När Arlandagymnasiet stängt ner och endast kör fjärrundervisning så har skollunchen tagits bort, nu föreslår oppositionsrådet att elever ska kunna äta ute till reducerat pris.

Elever på Arlandagymnasiet är sedan drygt två veckor hemma för fjärrundervisning. Det innebär att skollunchen försvunnit för eleverna. Något som riskerar att eller går hungriga. Nu föreslår Socialdemokraterna att man vill hjälpa både eleverna och kommunen restauranger genom att eleverna kan få gå äta lunch.
– Ett förslag är att skapa möjlighet för kommunens gymnasieungdomar ,som nu har distansundervisning och inte får skollunch, att köpa lunch hos kommunens lokala restauranger till en reducerad kostnad. Vårt förslag är en subvention med 75kr/portion. Restaurangerna får lista sig hos kommunen och får betalt 75kr/ port, berättar oppositionsrådet Marie Axelsson (S)

Förslaget hanteras just nu i Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och Axelsson poängterar att man strävar efter enighet mellan opposition och kommunledningen i dessa tider.
– Jag såg just att i Borås skapat en app där gymnasieungdomarna kan visa en kod hos restaurangerna när de handlar lunch. Kommunen står för en större del och ungdomen för en mindre del av lunchkostnaden. Hoppas vi i Sigtuna kan få igång ett system och lägga pengar på detta. Det skulle gynna och hjälpa både barnfamiljerna och restaurangerna i kommunen, säger Axelsson.

centrum_helsida2020
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
kcbygg_aug_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

festspec_host2020_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

connys_helsida
defacto_helsida
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider