defacto_pan2020
Ett motionsspårFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Förslaget: Bygg MTB-spår i skogen

Ett medborgarförslag som inkommit till kommunen föreslår att det byggs banor för mountainbike parallelt med motionsspåren.

Det står redan klart att en MTB-bana ska byggas i Sigtuna stadsängar. En kommuninvånare går dock ett par steg längre och anser att det borde byggas MTB-banor parallellt med motionsspåren i kommunen för att det inte är tillåtet att cykla i motionsspåren idag. Förslagsskrivaren menar att Sigtuna kan vara först med konceptet och även inspirera andra att utveckla det för bättre hälsa.
– För säkerheten skall fungera så skall det vara enkelriktat i respektive spår. Du går åt ett håll i motionsspåret och du cyklar i motsatt håll i MTB-spåret. Detta gör att man alltid har ögonkontakt när man möter varandra. Det här får massor av positiva efterföljder då flera kan motionera och samtidigt så sparar vi på åverkan i skog och mark, står det i förslaget.

2020_helsida
centrum_helsida2020
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
connys_helsida
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider