stationshusen_pan
Ett motionsspårFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Förslaget: Bygg MTB-spår i skogen

Ett medborgarförslag som inkommit till kommunen föreslår att det byggs banor för mountainbike parallelt med motionsspåren.

Det står redan klart att en MTB-bana ska byggas i Sigtuna stadsängar. En kommuninvånare går dock ett par steg längre och anser att det borde byggas MTB-banor parallellt med motionsspåren i kommunen för att det inte är tillåtet att cykla i motionsspåren idag. Förslagsskrivaren menar att Sigtuna kan vara först med konceptet och även inspirera andra att utveckla det för bättre hälsa.
– För säkerheten skall fungera så skall det vara enkelriktat i respektive spår. Du går åt ett håll i motionsspåret och du cyklar i motsatt håll i MTB-spåret. Detta gör att man alltid har ögonkontakt när man möter varandra. Det här får massor av positiva efterföljder då flera kan motionera och samtidigt så sparar vi på åverkan i skog och mark, står det i förslaget.

connys_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

jul2021
valsta-jul_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
stationshusen_out
nrh
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider
jul_outsider
connys
swedol_outsider