defacto_pan2020
Den "lilla cirkeln" skapar förvirring bland trafikanterFoto: Jamshid Jamshidi

Förslaget: Asfaltera bort cirkeln till COOP-parkeringen

Det börjar bli hål i asfalten i infarten till COOP/Lidl-parkeringen, nu föreslår en kommuninvånare att man asfalterar hela ytan istället för att reparera.

centrum_artikel

Infarten till COOP/Lidl-parkeringen har under många år varit en het potatis för trafikanter i Märsta. Vissa tror att det är en rondell men i själva verket är det en trevägskorsning. Problemet är att det finns en rundad upphöjnining mitt i vägbanan så att det kan se ut som en rondell.

En kommuninvånare har för några år sedan föreslagit att det tydliggörs att det är högerregeln som gäller i korsningen och att det inte är en cirkulationsplats men fått avslag. Nu vill han testa fallet igen eftersom de borgerliga som då var i opposition sitter i kommunledningen och för att asfalten runt stenarna börjar spricka.

Trafikplanerare Lars Hagman har i ett tjänstemannautlåtande klargjort vad som gäller i rondellen, men ärendet kommer att hanteras som ett medborgarförslag:
”Korsningen är en vanlig trevägskorsning inom ett lågfarts-/parkeringsområde och där gäller de vanliga trafikreglerna. Att korsningens mittpunkt försetts med en upphöjd stenyta är för att vägleda trafikanterna om hur de lämpligen bör färdas, men korsningen är inte en cirkulationsplats. Ytan är alldeles för liten för att kunna regleras som cirkulationsplats i vare sig juridisk eller praktisk mening och därför har varken skyltning eller annan markering skett. Hastigheterna har bedömts vara låga och därför har vi lämnat över till trafikanterna att själva lösa de problem och konflikter som eventuellt uppstår på platsen.”

studeravidare_helsida
connys_helsida
happy_homes_mars
stottasigtuna_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

marina_helsida
valvet_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

defacto_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

speedy_helsida
kcbygg_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
valvet_outsider
studeravidare_outsider
nrh
marina_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider