defacto_pan
Den "lilla cirkeln" skapar förvirring bland trafikanterFoto: Jamshid Jamshidi

Förslaget: Asfaltera bort cirkeln till COOP-parkeringen

Det börjar bli hål i asfalten i infarten till COOP/Lidl-parkeringen, nu föreslår en kommuninvånare att man asfalterar hela ytan istället för att reparera.

Infarten till COOP/Lidl-parkeringen har under många år varit en het potatis för trafikanter i Märsta. Vissa tror att det är en rondell men i själva verket är det en trevägskorsning. Problemet är att det finns en rundad upphöjnining mitt i vägbanan så att det kan se ut som en rondell.

En kommuninvånare har för några år sedan föreslagit att det tydliggörs att det är högerregeln som gäller i korsningen och att det inte är en cirkulationsplats men fått avslag. Nu vill han testa fallet igen eftersom de borgerliga som då var i opposition sitter i kommunledningen och för att asfalten runt stenarna börjar spricka.

Trafikplanerare Lars Hagman har i ett tjänstemannautlåtande klargjort vad som gäller i rondellen, men ärendet kommer att hanteras som ett medborgarförslag:
”Korsningen är en vanlig trevägskorsning inom ett lågfarts-/parkeringsområde och där gäller de vanliga trafikreglerna. Att korsningens mittpunkt försetts med en upphöjd stenyta är för att vägleda trafikanterna om hur de lämpligen bör färdas, men korsningen är inte en cirkulationsplats. Ytan är alldeles för liten för att kunna regleras som cirkulationsplats i vare sig juridisk eller praktisk mening och därför har varken skyltning eller annan markering skett. Hastigheterna har bedömts vara låga och därför har vi lämnat över till trafikanterna att själva lösa de problem och konflikter som eventuellt uppstår på platsen.”

ica_oktober
defacto_helsida
sigtunavatten_standard

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

happyhomes_2019
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

fme_oktober
connys
nrh
defacto_outsider
colorama_april2