defacto_pan2020
Den "lilla cirkeln" skapar förvirring bland trafikanterFoto: Jamshid Jamshidi

Förslaget: Asfaltera bort cirkeln till COOP-parkeringen

Det börjar bli hål i asfalten i infarten till COOP/Lidl-parkeringen, nu föreslår en kommuninvånare att man asfalterar hela ytan istället för att reparera.

centrum_artikel

Infarten till COOP/Lidl-parkeringen har under många år varit en het potatis för trafikanter i Märsta. Vissa tror att det är en rondell men i själva verket är det en trevägskorsning. Problemet är att det finns en rundad upphöjnining mitt i vägbanan så att det kan se ut som en rondell.

En kommuninvånare har för några år sedan föreslagit att det tydliggörs att det är högerregeln som gäller i korsningen och att det inte är en cirkulationsplats men fått avslag. Nu vill han testa fallet igen eftersom de borgerliga som då var i opposition sitter i kommunledningen och för att asfalten runt stenarna börjar spricka.

Trafikplanerare Lars Hagman har i ett tjänstemannautlåtande klargjort vad som gäller i rondellen, men ärendet kommer att hanteras som ett medborgarförslag:
”Korsningen är en vanlig trevägskorsning inom ett lågfarts-/parkeringsområde och där gäller de vanliga trafikreglerna. Att korsningens mittpunkt försetts med en upphöjd stenyta är för att vägleda trafikanterna om hur de lämpligen bör färdas, men korsningen är inte en cirkulationsplats. Ytan är alldeles för liten för att kunna regleras som cirkulationsplats i vare sig juridisk eller praktisk mening och därför har varken skyltning eller annan markering skett. Hastigheterna har bedömts vara låga och därför har vi lämnat över till trafikanterna att själva lösa de problem och konflikter som eventuellt uppstår på platsen.”

2020_helsida
sigtunastad_helsida
connys_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

defacto_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
connys
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider