center_pan21
Den "lilla cirkeln" skapar förvirring bland trafikanterFoto: Jamshid Jamshidi

Förslaget: Asfaltera bort cirkeln till COOP-parkeringen

Det börjar bli hål i asfalten i infarten till COOP/Lidl-parkeringen, nu föreslår en kommuninvånare att man asfalterar hela ytan istället för att reparera.

centrum_artikel

Infarten till COOP/Lidl-parkeringen har under många år varit en het potatis för trafikanter i Märsta. Vissa tror att det är en rondell men i själva verket är det en trevägskorsning. Problemet är att det finns en rundad upphöjnining mitt i vägbanan så att det kan se ut som en rondell.

En kommuninvånare har för några år sedan föreslagit att det tydliggörs att det är högerregeln som gäller i korsningen och att det inte är en cirkulationsplats men fått avslag. Nu vill han testa fallet igen eftersom de borgerliga som då var i opposition sitter i kommunledningen och för att asfalten runt stenarna börjar spricka.

Trafikplanerare Lars Hagman har i ett tjänstemannautlåtande klargjort vad som gäller i rondellen, men ärendet kommer att hanteras som ett medborgarförslag:
”Korsningen är en vanlig trevägskorsning inom ett lågfarts-/parkeringsområde och där gäller de vanliga trafikreglerna. Att korsningens mittpunkt försetts med en upphöjd stenyta är för att vägleda trafikanterna om hur de lämpligen bör färdas, men korsningen är inte en cirkulationsplats. Ytan är alldeles för liten för att kunna regleras som cirkulationsplats i vare sig juridisk eller praktisk mening och därför har varken skyltning eller annan markering skett. Hastigheterna har bedömts vara låga och därför har vi lämnat över till trafikanterna att själva lösa de problem och konflikter som eventuellt uppstår på platsen.”

centrum_helsida2020
flygskola_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
oppethus_helsida
dack-helsida
happyhomes_sommar2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

2020_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
flygskolan_outsider
connys
swedol_outsider
oppethus_outsider
mp-outsider
nrh