defacto_pan2020
Den som missar ett vårdbesök kommer debiteras med 500 kronor enligt ett förslagFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Förslag: Uteblivet vårdbesök debiteras med 400 kronor

Den som missar en bokad vårdtid kan få betala 400 kronor enligt ett förslag från Region Stockholm.

centrum_artikel

Den som missar en vårdtid utan giltigt skäl ska betala 400 kronor enligt ett förslag från hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm. Avgiften kommer att tas ut i både öppenvården och för panerade operationer på sjukhus.
– Avsikten är ju inte att få in pengar, avsikten är att ge patienten vård. Därför är det också viktigt att fortsätta arbeta med sms-påminnelser till besök, motiverande samtal inför operationer och att bygga förtroende hos patienterna inför besök de kan vara oroliga för, säger Björn Eriksson vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Även missade besök hos husläkare, vårdcentraler, specialister med mera debiteras. Avbokning hos dessa sa ske senast 24 timmar innan besöket. Först ska Hälso- och sjukvårdsnämnden ta ställning till förslaget och därefter ska det upp till beslut i regionfullmäktige i mars.

Bakgrunden är att inställda besök i sjukvården kostar vårdgivare över 500 miljoner kronor per år, förra året gjorde ca 22 miljoner besök hos vårdgivare i regionen. En liten andel ställdes in för att patienter inte dök upp eller avbokade för sent. Andelen inställda besök ökar också enligt Region Stockholm.

sportlov_sigtuna
centrum_helsida2020

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_2019
teatergrillen_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

defacto_helsida
speedy_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

connys
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider