defacto_pan2020
Köttbullar och makaroner, en klassisk skollunchFoto: Daniel Iskandar

Förslag om att låta pensionärer äta skollunch

I ett medborgarförslag som skickats till kommunen föreslås att pensionärer ska få äta lunch på skolorna.

centrum_artikel

Låt pensionärer äta lunch på skolorna, skriver en kommuninvånare i ett medborgarförslag. Kommuninvånaren föreslår att kommunen undersöker möjligheten att göra som i Mörbylånga där pensionärer kan äta lunch och få en kopp kaffe för 65 kronor per måltid.

Syftet med förslaget är att ge pensionärer möjlighet till socialsamvaro och minska risk för isolering då många människor har ett starkt begränsat socialt liv samtidigt som den yngre generationen får träffa och umgås med äldre personer vilket kan innebära ökat respekt för äldre.

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) meddelar att ärendet ska hanteras av Äldre- och omsorgsförvaltningen

teatergrillen_helsida
speedy_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

centrum_helsida2020

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
sportlov_sigtuna
connys_helsida
defacto_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

2020_helsida
salong_elisabeth_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

nrh
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider