bostadsformedling
Foto: Genrebild/Daniel Iskander
Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämndenFoto: Pressbild

Förskoletid dras ner hos barn till arbetssökande

Skolan får mer pengar men samtidigt ska det sparas, hur går det ihop? Bland annat sparas pengar genom att bland annat dra ner på förskoletid till barn med arbetssökande föräldrar.

centrum_artikel

Den nya alliansledda kommunledningen har klubbat igenom 21 miljoner kronor mer till skolan, men samtidigt hänger effektiviseringsuppdraget över förvaltningen. Ca 9 miljoner ska effektiviseras under 2019.
– Vi måste ta ansvar och stärka kommunens ekonomi genom att öka resultatet, soliditeten och självfinansieringsgraden i våra investeringar. Detta är inget nytt, vi har arbetat med effektiviseringar under många år i Sigtuna kommun på grund av tidigare oansvarig S-politik, förklarar Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

”Generösare än i andra kommuner”
Pengarna ska bland annat sparas in på att barn till arbetssökande får mindre tid i förskolan, enligt Bergqvist kommer Sigtuna kommun ändå att vara generösare med tiden för dessa barn än i många andra kommuner.
– Vi har försökt effektivisera på det som inte är lagstadgat så det inte ska gå ut över skolpengen. Till exempel så sänker vi antal timmar i förskolan för barn till arbetssökande från 30 timmar till 20 timmar. Här säger lagen att vi måste erbjuda minst 15 timmar. Värt att hålla i minnet är att vi ändå mer generösa regler än vad lagen föreskriver och är ändå mer generösa med antal timmar än de flesta andra kommuner i Sverige.

2020_helsida
defacto_helsida
sommar_sigtuna2020
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
kaa_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider