centrum_tvaar
Jonathan Jansson, förskolekock.Foto: Pressbild

Förskolekock nominerad till White Guide

Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

centrum_tvaar

White Guide Jr 2019 är en förlängning på restaurangguiden White Guide som utser de bästa krogarna och cafeerna. White Guide Jr. riktar sig helt mot skor och förskolekök och man nominerar i olika kategorier. I kategorin ”Årets förskolekock” är Jonathan Jansson på Norlandia förskolor Glädjen i centrala Sigtuna nominerad.

Jonathan visar stort engagemang i sitt arbete uppger förskolechefen Annalena Liljedahl. Hon säger att han är en sann ambassadör för Norlandia Förskolors måltidskoncept Matmedsmak och matvärderingarna.

Finalisterna i respektive kategori kommer att utses under 2019, men innan dess ska White Guide besöka de nominerade, Glädjen kommer därmed att få ett besök där Jonathan kommer att få berätta om sig själv och sitt arbete:
– Den mat som Jonathan lagar till barnen går även att köpa som matlådor av oss, vilket är väldigt populärt bland föräldrarna. Han säljer även trerätters helglådor, surdegsbröd, bullar, pepparkaksdeg etc på beställning, säger Annalena Liljedahl.

happyhomes_2019

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

arlandagolf
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

ridskola_2019_helsida
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

defacto_helsida
connys

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard
sangensemble
karby_varme1
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

ridskola2019_outsider
karby2
extravaganza_outsider
defacto_outsider
sh_oppet