sommar
Maria Edin och Malin Stintzing, lärare på Sigtuna Kulturskola, med Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämndenFoto: Sigtuna kommun

Förskolebarn ska lockas till läsning

Märsta bibliotek gör en satsning för att fler barn ska läsa böcker: - Med Bokäventyret slår vi ”två flugor i en smäll”. Dels visar vi att böcker kan vara minst lika spännande som exempelvis dataspel och dels uppmuntrar vi till fantasi och kreativitet i samspel mellan barn och vuxna, säger Maria Edin, lärare på Sigtuna Kulturskola.

Märsta bibliotek lanserar Bokäventyret som genom interaktiv teater ska väcka intresse hos förskolebarn för språk, barnlitteratur och läsning. Två pedagoger eller artister kommer att framföra en interaktiv teater med inslag av sång, rörelse, lek och teater. Det blir ett äventyr som ringlar i bokhyllorna och på olika platser dyker det upp olika karaktärer från barnböcker som ber barnen hjälpa till med olika saker eller ge dom en uppgift eller övning att lösa. Därefter kommer barnen att få möjlighet att låna böcker som inspirerat under äventyret.

Ges i februari och mars
Bakom lanseringen ligger Sigtuna Kulturskola i samarbete med Märsta bibliotek med finansiering från Kulturrådet. Föreställningen kommer att äga rum under fyra tillfällen i februari och mars, den riktar sig till förskoleklasser och är inte öppen för allmänheten:
– Kultur- och litteraturprojektet Bokäventyret är ett lysande exempel på hur man med drama, musik och dans lockar barn till läsning. God läsförmåga är viktigt för både skolframgång, bildning och delaktighet i det demokratiska samhället. Vi måste därför göra allt i vår makt för att väcka passionen för litteratur i tidig ålder, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

colorama_april2
fme_helsida
defacto_helsida
logistik_sigtuna
sigtunavatten_standard

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

happyhomes_2019

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sbrf_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sommar_centrum

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sommar

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

defacto_outsider
fme_outsider
sbrf_outsider
sportfiske_sommar
connys
nrh
colorama_april