arlandagk_panorama
Maria Edin och Malin Stintzing, lärare på Sigtuna Kulturskola, med Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämndenFoto: Sigtuna kommun

Förskolebarn ska lockas till läsning

Märsta bibliotek gör en satsning för att fler barn ska läsa böcker: - Med Bokäventyret slår vi ”två flugor i en smäll”. Dels visar vi att böcker kan vara minst lika spännande som exempelvis dataspel och dels uppmuntrar vi till fantasi och kreativitet i samspel mellan barn och vuxna, säger Maria Edin, lärare på Sigtuna Kulturskola.

centrum_pask

Märsta bibliotek lanserar Bokäventyret som genom interaktiv teater ska väcka intresse hos förskolebarn för språk, barnlitteratur och läsning. Två pedagoger eller artister kommer att framföra en interaktiv teater med inslag av sång, rörelse, lek och teater. Det blir ett äventyr som ringlar i bokhyllorna och på olika platser dyker det upp olika karaktärer från barnböcker som ber barnen hjälpa till med olika saker eller ge dom en uppgift eller övning att lösa. Därefter kommer barnen att få möjlighet att låna böcker som inspirerat under äventyret.

Ges i februari och mars
Bakom lanseringen ligger Sigtuna Kulturskola i samarbete med Märsta bibliotek med finansiering från Kulturrådet. Föreställningen kommer att äga rum under fyra tillfällen i februari och mars, den riktar sig till förskoleklasser och är inte öppen för allmänheten:
– Kultur- och litteraturprojektet Bokäventyret är ett lysande exempel på hur man med drama, musik och dans lockar barn till läsning. God läsförmåga är viktigt för både skolframgång, bildning och delaktighet i det demokratiska samhället. Vi måste därför göra allt i vår makt för att väcka passionen för litteratur i tidig ålder, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

logistik_utbildning
bonava_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

sigtunavatten_standard

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
colorama_april2

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

valsta_utveckling

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

fme_helsida
happyhomes_2019
sh_oppet
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
colorama_april
fme_outsider
defacto_outsider