defacto_pan
Foto: Magnus Granhagen

Förskolan måste saneras

Ymers förskola behöver saneras efter branden i fredags.

Det brann på Ymers förskola under fredagen, efter branden behöver den nu saneras en tid. Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att byggnaden är intakt invändigt men att den har rökskadats. Det finns ingen säker prognos för när den är klar för att ta emot alla barn igen.

Två av fyra avdelningar skadades. 42 barn är drabbade av stängningen i åldern 3-5 år. De kommer istället att få komma till andra lokaler för att få gå i förskola. Till att börja med hänvisas dem till Brage förskola. Branden misstänks vara anlagd och en anmälan om mordbrand är upprättad. Ingen person skadades i branden och det fanns heller ingen i lokalen när den bröt ut.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
sommar_centrum
sommar
defacto_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

logistik_sigtuna

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

fme_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

colorama_april2

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sigtunavatten_standard

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sportfiske_sommar
colorama_april
nrh
sbrf_outsider
defacto_outsider
connys
fme_outsider