arlandagk_panorama
Foto: Magnus Granhagen

Förskolan måste saneras

Ymers förskola behöver saneras efter branden i fredags.

centrum_pask

Det brann på Ymers förskola under fredagen, efter branden behöver den nu saneras en tid. Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att byggnaden är intakt invändigt men att den har rökskadats. Det finns ingen säker prognos för när den är klar för att ta emot alla barn igen.

Två av fyra avdelningar skadades. 42 barn är drabbade av stängningen i åldern 3-5 år. De kommer istället att få komma till andra lokaler för att få gå i förskola. Till att börja med hänvisas dem till Brage förskola. Branden misstänks vara anlagd och en anmälan om mordbrand är upprättad. Ingen person skadades i branden och det fanns heller ingen i lokalen när den bröt ut.

colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
ica_pask

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

bonava_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

logistik_utbildning
happyhomes_2019

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

fme_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

valsta_utveckling

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

defacto_helsida
colorama_april
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
fme_outsider