panorama_centrum

Förskolebyggnad brann på Tingvalla

Under förmiddagen eldhärjades Aspbackens förskola på Tingvalla men ingen person kom till fysisk skada: - Det finns inga misstankar om att branden ska ha varit anlagd, skriver Sigtuna kommun på sin hemsida.

Vid 10-tiden larmades brandkår till Aspbackens Förskola i Märsta med anledning av rökutveckling. Vid ankomst konstateras en brand och det ryker kraftigt även när märsta.nu är där kl 10.20. Förskolan har evakuerats enligt uppgift. Branden startade i köket enligt Polisen. Brandkåren uppger att branden är släckt men att det pågår en del efterkontroller för att säkra att inte något har spridit sig. Linda Ulfves, ledningsoperatör, säger att en station är på plats och kvarstår en stund till.

Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att ingen person kom till fysisk skada och bekräftar att branden startade i köket. Förskolans två avdelningar hade utrymts innan brandkåren anlände vilket var inom tio minuter efter att man larmat. Evakueringen ska ha gått lugnt till och personal har informerat föräldrar om det inträffade.

Uppdaterad kl. 12.23

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

centrum_sommar2022_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
marinan_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
nrh
ewas_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
mp_outsider2022