defacto_pan

Försenad grusupptagning ger sen gräsklippning

Sigtuna kommun som för några veckor sedan skulle intensifiera sand- och grusupptagningen har stött på problem och kommuninvånare reagerar på att det fortfarande ligger grus kvar.

Sigtuna kommun skulle ha plockat upp all sand och grus för några veckor sedan men det drar ut på tiden och kommuninvånare reagerar på att det ligger kvar på flera platser, bland annat Arlandastad, runt Valstavägen på vissa platser och här och var på gator runt om i kommunen.
– Sandupptagning har varit ett bekymmer i år, en mycket sen vår, sen fick vi maskinhaveri på en av våra egna sopmaskiner vidare har vi haft problem med att få till det entreprenörsidan på ett bra sätt, berättar Ulf Sävström, produktionsledare på Stadsbyggnadskontoret.

Personal plockar grus istället för att klippa gräs
Kommunen har fått ordna fram en ny entreprenör med kort varsel samt att den egna personalen fått ägna sig åt upptagningen och släppa andra uppgifter, därför ligger man exempelvis efter med gräsklippningen:
– Men avseende sandupptagningen ligger vi därför mera än två veckor för sent på vissa platser, efter kraftsamling kommer vi att i huvudsak att vara klara denna vecka, det kommer att i och för sig finnas mindre putsning här och var kvar men inget stort, säger Ulf Sövström

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

happy_homes_juli

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

hostlov_sigtuna
defacto_host2018
centrumbanner
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

sigtunavatten_standard
sportfiske_banner
objekt2
connys
objekt3
sbrf_sep
nrh_sigtuna
komvuxq3_4
objekt4
outsider