moderaterna_juni

Försenad grusupptagning ger sen gräsklippning

Sigtuna kommun som för några veckor sedan skulle intensifiera sand- och grusupptagningen har stött på problem och kommuninvånare reagerar på att det fortfarande ligger grus kvar.

Sigtuna kommun skulle ha plockat upp all sand och grus för några veckor sedan men det drar ut på tiden och kommuninvånare reagerar på att det ligger kvar på flera platser, bland annat Arlandastad, runt Valstavägen på vissa platser och här och var på gator runt om i kommunen.
– Sandupptagning har varit ett bekymmer i år, en mycket sen vår, sen fick vi maskinhaveri på en av våra egna sopmaskiner vidare har vi haft problem med att få till det entreprenörsidan på ett bra sätt, berättar Ulf Sävström, produktionsledare på Stadsbyggnadskontoret.

Personal plockar grus istället för att klippa gräs
Kommunen har fått ordna fram en ny entreprenör med kort varsel samt att den egna personalen fått ägna sig åt upptagningen och släppa andra uppgifter, därför ligger man exempelvis efter med gräsklippningen:
– Men avseende sandupptagningen ligger vi därför mera än två veckor för sent på vissa platser, efter kraftsamling kommer vi att i huvudsak att vara klara denna vecka, det kommer att i och för sig finnas mindre putsning här och var kvar men inget stort, säger Ulf Sövström

valet2018

(S) Lovar jouröppen vårdcentral

Politik Socialdemokraterna i kommunen och landstinget lovar att göra Valsta Vårdcentral jouröppen på kvällar och helger: - Jag är mycket nöjd med att vårdcentralen i Valsta kommer att prioriteras om Socialdemokraterna får styra i landstinget. Det kommer att förbättra tillgängligheten till primärvården inte bara för Valstaborna utan också för Sigtuna i stort, säger oppositionsrådet Marie Axelsson, oppositionsråd.

vuxenutbildning2
februari

Två män trängde sig in i lägenhet

Blåljus Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Valsta efter att två män tagit sig in i en lägenhet. Trots en sökinsats lyckades polisen inte gripa dem. – Vi har inlett en förundersökning om hemfridsbrott och olaga hot, säger Towe Hägg vid polisen.

sportfiskebanner2
sexbrottsmisstänkte fritidsledaren:

Åklagaren yrkar på minst sex års fängelse för fritidsledaren

Nyheter Den omfattande rättegången mot den sexbrottsmisstänkte fritidsledaren har nu avslutats. Vid slutpläderingen yrkade åklagare Nicklas Englund på sex till sju års fängelse.

sap_valet2018
midsommarfirandet

SOS-Alarm vädjar: Fira lugnt

Nyheter SOS-Alarm väntar in fler samtal i samband med midsommarfirandet: – Vid midsommar finns flera faktorer som ökar risken för akuta händelser, säger Maria Khorsand, VD på SOS-Alarm.

brf_englamarken

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Norra Redovisningshuset
val2018
vuxentutbildning
sap_outsider
standard_ridskola
forskontor
sigtunavatten_standard
veterankraft_standard
outsider_defacto
objekt4
nfc_vinter
objekt2
objekt3
outsider_moderat
connys