arlandagk_panorama

Försenad grusupptagning ger sen gräsklippning

Sigtuna kommun som för några veckor sedan skulle intensifiera sand- och grusupptagningen har stött på problem och kommuninvånare reagerar på att det fortfarande ligger grus kvar.

rosta_sigtuna2

Sigtuna kommun skulle ha plockat upp all sand och grus för några veckor sedan men det drar ut på tiden och kommuninvånare reagerar på att det ligger kvar på flera platser, bland annat Arlandastad, runt Valstavägen på vissa platser och här och var på gator runt om i kommunen.
– Sandupptagning har varit ett bekymmer i år, en mycket sen vår, sen fick vi maskinhaveri på en av våra egna sopmaskiner vidare har vi haft problem med att få till det entreprenörsidan på ett bra sätt, berättar Ulf Sävström, produktionsledare på Stadsbyggnadskontoret.

Personal plockar grus istället för att klippa gräs
Kommunen har fått ordna fram en ny entreprenör med kort varsel samt att den egna personalen fått ägna sig åt upptagningen och släppa andra uppgifter, därför ligger man exempelvis efter med gräsklippningen:
– Men avseende sandupptagningen ligger vi därför mera än två veckor för sent på vissa platser, efter kraftsamling kommer vi att i huvudsak att vara klara denna vecka, det kommer att i och för sig finnas mindre putsning här och var kvar men inget stort, säger Ulf Sövström

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

rosta_sigtuna2
oppning_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
v_eu_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

mp_eu
happyhomes_2019
bonava_maj_helsida
varfest_helsida
moderaternamaj
moderaterna_maj_outsider
colorama_april
fme_outsider
sh_oppet
nationaldag_out
oppning_outsider
v_eu
sh_bovard_out
defacto_outsider
sap_outsider_eu
ridskola2019_outsider
connys
nrh
mp_eu_outsider
bonava_maj_outsider
rosta_sigtuna