defacto_pan

Försenad grusupptagning ger sen gräsklippning

Sigtuna kommun som för några veckor sedan skulle intensifiera sand- och grusupptagningen har stött på problem och kommuninvånare reagerar på att det fortfarande ligger grus kvar.

Sigtuna kommun skulle ha plockat upp all sand och grus för några veckor sedan men det drar ut på tiden och kommuninvånare reagerar på att det ligger kvar på flera platser, bland annat Arlandastad, runt Valstavägen på vissa platser och här och var på gator runt om i kommunen.
– Sandupptagning har varit ett bekymmer i år, en mycket sen vår, sen fick vi maskinhaveri på en av våra egna sopmaskiner vidare har vi haft problem med att få till det entreprenörsidan på ett bra sätt, berättar Ulf Sävström, produktionsledare på Stadsbyggnadskontoret.

Personal plockar grus istället för att klippa gräs
Kommunen har fått ordna fram en ny entreprenör med kort varsel samt att den egna personalen fått ägna sig åt upptagningen och släppa andra uppgifter, därför ligger man exempelvis efter med gräsklippningen:
– Men avseende sandupptagningen ligger vi därför mera än två veckor för sent på vissa platser, efter kraftsamling kommer vi att i huvudsak att vara klara denna vecka, det kommer att i och för sig finnas mindre putsning här och var kvar men inget stort, säger Ulf Sövström

sigtuna_funkis
sigtunavatten_standard
outsider

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

frisyr_december
icavalsta_julbanner

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

korpen_jan-feb
regeringskaoset

V-ledaren: Katastrofal uppgörelse

Politik Vid lunchtid meddelande Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att hans parti kommer att rösta rött till den överenskommelse som träffats mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet. Något som lokale V-ledaren Niklas Andersson redan förespråkade i helgen.

banner_trerosor
nrh
funkis_2
connys