defacto_pan2020
Peter Fors och hans FME har varit delaktig i byggandet av nya Märsta Centrum bland annatFoto: Arkiv/Daniel Iskander

Fors Måleri och Entreprenad säljs till RA Bygg

Fors Måler & Entreprenad säljs till RA Bygg som med köpet avser etablera sig i Mälardalen.

centrum_artikel
1993 startade Peter Fors företaget som ett renodlat måleriföretag. Genom åren har man expanderat för att även ha en byggavdelning och man har ökat i både personal och omsättning. 2020 omsatte man 57 miljoner kronor.
RA Bygg som vill etablera sig i Mälardalen får därmed en bra start för sina projekt. RA Bygg omsatte 700 miljoner 2020 men har sin marknad i västra Sverige. Företaget består av tre delar; entreprenad, byggservice och projekt i egen regi. Det gemensamma målet för FME efter fusionen är att omsätta 100 miljoner 2025 och 250 miljoner 2030.
– Detta gör att vi redan nu har startat arbetet med att rekrytera nya medarbetare till FME.  Vi börjar med två byggprojektledare och därefter fler snickare och målare, säger Peter Fors i ett uttalande.
RA Byggs VD Olov Johannesson säger att man inom RA Bygg arbetar långsiktigt vilket är en framgångsfaktor. Man ska också ha tydligt förankrade mål.
– Att arbeta kostnadsmedvetet är sedan länge känt i branschen ändå görs en massa komplicerade lösningar på enkla problem.
Det enkla är ofta det bästa, säger Olof Johannesson.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

defacto_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

ridskola2020_helsida
Moderaterna_helsida2021
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

rentawreck_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

vardcentral_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh