center_pan21
Curt Liljefelt, Jonas Edenvad och Peter Fors inne i Folktandvårdens nya lokalerFoto: Daniel Iskander
Peter Fors och Anders Johansson på ett av hustaken. Foto: Daniel Iskander
Peter Fors har svarat för måleri, bygge och en hel del annat i Märsta Centrum.Foto: Daniel Iskander
Duon blickar ut över bygget.Foto: Daniel Iskander

Fors Måleri & Entreprenad nyckelspelare när nya Märsta Centrum tar form

Fors Måleri & Entreprenad vann förra veckan pris som Årets måleriföretag i Sverige på Hantverkargalan. Men mer än priser och medaljer räknas arbetet som företaget gör i Märsta Centrum: - Jag är ju härifrån så jag måste göra ett bra jobb, säger VD:n Peter Fors.

centrum_artikel

Det är stora planer som FastPartner har för sitt centrum. Sedan 2010 har det ojats och spekulerats bland kommuninvånarna om centrumet som brukar rankas som ett av de sämsta i Sverige, långt ifrån ett centrum som invånare i en av länets mest expansiva kommuner kräver. Just nu är centrumprojektet det absolut största för FastPartner, inom tolv år ska man ha plöjt ner 1,2 miljarder, berättar projektledaren Anders Johansson. Fors Måleri & Entreprenad är en viktig spelare för FastPartner. Just nu håller märstaföretaget på med att bygga ihop Folktandvårdens nya lokaler, de rustar upp och fräschar upp. Anders Johansson är nöjd med sin samarbetspartner. Han lovordar Peter Fors för hans lyhördhet och engagemang. Peter löser problem bland nuvarande hyresgäster, både kommersiella och de boende.
– En lokal entreprenör är bra att ha. Vi har flera aktörer här men Peter är en av de stora, han har engagemang och kunskap. Det blev en bra affär för alla, säger Anders Johansson.

För Peter Fors är det mer än ett jobb. Han bor och verkar i kommunen:
– Gör vi inget bra jobb här får vi slå igen butiken.

Anställt 30 personer
Men givetvis har uppdraget betytt mycket för hans firma. Ekonomiskt rör det sig om ca 12 miljoner per år sedan 2014. Han har cirka 30 anställda som arbetar i centrum och förutom det är FastPartner en viktig uppdragsgivare.
– Vi gör jobb åt FastPartner i Rotebro och vi var även med när Migrationsverket skulle renoveras.

Ställer höga krav
Curt Liljefelt sköter i projektledningen av byggeridelen. Vi träffar honom inne i Folktandvårdens lokaler. Det är ett komplext bygge som ställer stora tekniska krav. Väggarna ska ha blyisolering och det är mil efter mil av kabel som dragits. Folktandvården kommer att ha den senaste tekniken för att kunna hantera dagens krav på folktandvård.
– Vi har gjort jobb åt kommun och landsting tidigare så vi är vana vid att bygga åt offentlig sektor med alla de krav som ställs, fortsätter Peter Fors.

connys_helsida

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
vaccin
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

bostad_helsida
helsida_var2021
2020_helsida

Ryanair lanserar 23:e linjen från Arlanda

Näringsliv Ryanair som redan lanserat 22 linjer varav två inrikes från Arlanda meddelar att man även ska flyga Arlanda-Skellefteå.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
nrh
mp-outsider
vaccin-outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider