varumarke_defacto_sommar
Julia Böjeryd i skåneladressen 2015Foto: Arkivbild/Magnus Granhagen

Förre skånelaiten lägger av efter hot och mobbing

Förre skånelaiten Julia Böjeryd slutar med handboll efter hotet från en lagkamrat tidigare i år: - Jag gillar ju handboll, men det är personer runt om som helt har skadat mitt tyckte, säger Julia till Sportbladet.

marstac_aug

Julia Böjeryd anmälde en lagkamrat för hot i början av året. Lagkamraten hade hotat och kränkt henne på träningstid. Julia och hennes flickvän kallades för råttor av lagkamraten. Trots att Julia hade sms på hoten lades utredningen ner. Under vårsäsongen lånades hon ut till Hellton.

Skövde gick ut med en ursäkt och förklarade att man tog avstånd från hot, mobbing och kränkningar. Men det senaste beskedet som kom i dagarna är att Julia som spelade i Skånela för några år sedan slutar med handbollen, trots att hon bara är 21 år gammal.
– Det har varit väldigt turbulent, allting under den senaste säsongen. Som jag känner just nu vill jag inte fortsätta. Jag mår inte bra av att fortsätta med det. Sen… det är inte själva sporten i sig, jag gillar ju handboll, men det är personer runt om som helt har skadat mitt tyckte, säger Julia till Sportbladet.

defacto_panorama_boka_mote
extra

MIK Dam får friplats i fyran

Fotboll Märsta IK dam förlorade sina två kvalmatcher till Division 4 men får ändå en friplats då Vaksala dragit sig ur serien 2018: - Glada miner och firande kommer det nu bli. Nu kommer det satsas rejält inför nästa säsong och där truppen söker efter fler spelare som vill vara med på resan i Div 4. Stolta ledare och spelare kan summera en fantastisk säsong och glädjas åt att nästa år få chansen att leverera fin fotboll mot andra lag i Uppland, säger Joakim Folmér-Hansen, ledare.

forskontor

Hattrick av Levén

Innebandy Rosersbergs IK ångar på i ettan och noterade femte raka segern i helgen borta mot Björklinge i IFU Arena.

happy_homes_sommar
Skånela-Önnered

”Magisk” första bäddade för seger

Handboll Skånela kammade hem en viktig seger mot Önnered hemma i Vikingahallen på lördagen: - Många gör en bra match, nu har vi rett ut stormen lite, sa tränaren Jimmy Karlsson efter matchen.

skånela-kärra

Oavgjort i sista sekunden

Handboll Det var dramatiskt värre när Skånela mötte Kärra, först i sista sekunden satte Veronica Vislander 24-24 och räddade en poäng: - Vi vann verkligen en poäng, sa tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg efter matchen.

Ungdomar startar upp Märsta Syrianska FC

Fotboll Märsta Syrianska startas upp av några ungdomar i kommunen: - Vi är ett gäng ungdomar som tagit tag i det här och tills seriestarten 2018 ska vi ha ett lag i Divison 8, så det är full fart framåt, säger Sleyman Moro, en av grundarna.

CCCP vann premiärmatchen

Ishockey CCCP HC premiärvann sin första match i Division 4 Uppland med hela 15-2. Redan ikväll är det hemmapremiär mot Östhammar.

RIK utklassningsvann i derbyt

Sport Rosersbergs IK krossade Grimsta i fredagens derby i ettan: - Otrolig inramning där det är fullsatt i hallen ca 40 min före matchstart. Vår förstafemma är återigen suverän men både andra & tredje femman skapar chans på chans, säger Fredrik Raschke, sportchef.

hockeyettan

Ännu ett nederlag för Wings

Ishockey Wings noterade på söndagen sjätte raka förlusten när Väsby vann med 4-2 i Vilundaparkens ishall: - Vi vill vinna matcher och det här var inte den start som vi hade önskat oss, säger tränare Björn Lidström till Wings facebooksida.

allsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog på lördagen sin första seger i denna säsongs Allsvenskan efter klara 29-18 mot Country: - Det var en måstematch för vår del, säger tränare Jesper Östlund.

Derbyseger för Arlanda i U19-kvalet

Fotboll FC Arlanda och Märsta IK möttes i ett hett kval till U19 Allsvenskan på torsdag kväll, det slutade med 3-1 för FC Arlanda: - Rättvis seger som vi kontrollerar matchen igenom, säger sportchefen Eddi Khalaf.

standard_ridskola
standard
standard
lions_standard
borg
Festspecialisten – Standard
oriongatan174
cricketklubben
korsbarsvagen1
sbrf2
korpentraning
Frisyr – Standard
matcher_skanela
lillabjorn5
Norra Redovisningshuset
connys