defacto_pan2020
Elin Ribjer startar podd för framgångsrika relationerFoto: Pressbild

Förre sigtunabon startar relationspodd

Tidigare sigtunabon Elin Ribjer startar en podd för framgångsrika relationer.

Elin Ribjer bodde tidigare i Sigtuna men är numera bosatt i Stockholm. Nu startar hon en framgångspodd om relationer, alltså hur man når framgång i våra relationer. Elin har själv erfarenhet från en destruktiv relation då hon som 14-åring ingick ett förhållande som varade i åtta år och inkluderade både psykisk misshandel och kontroll:
– Relationen varade i närmare åtta år och i efterhand har jag undrat hur det var möjligt för mig att fastna i en relation som var så uppenbart fel.

I podcasten som heter ”Så kan det gå”, bjuder Elin in olika gäster. Namnet syftar till att inte fastna i det som varit utan stället fokusera på varje möjlighet att förbättra och fördjupa relationer framåt. Podden finns på Spotify och från och med 1:a augusti släpps ett nytt avsnitt varje torsdag. Relate är samarbetspartner och ger genom sin app verktyg till personer att utveckla och fördjupa sina relationer:
– Vi lever i en tid där vi blir mer och mer teknologiskt uppkopplade, men samtidigt mer emotionellt bortkopplade. Vi har aldrig haft så många vänner som nu, samtidigt som vi aldrig känt oss så ensamma. Vi hoppas att folk genom Elins podcast ska stanna upp och reflektera över vad som egentligen är viktigt i en relation, istället för att swipa vidare så snart något skaver, säger Relates medgrundare Philip Jonzon Jarl.

happyhomes_2019

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
colorama_jul
defacto_helsida

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

teatergrillen_outsider
connys
nrh