defacto_pan
Anders Johansson, förre kommunstyrelseordförande i SigtunaFoto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Förre KSO ryktas bli bostadsminister

Förre kommunstyrelseordföranden Anders Johansson är ett av namnen som lyfts fram till posten som bostadsminister enligt Fastighetsvärlden.

marstakalaset_artikel

Fastighetsvärlden har gjort en rundringning kring vem som ska ta över som bostadsminister i den nya regeringen. Det är en post som Socialdemokraterna antas lägga vantarna på för att dels kunna tillgodose Centerpartiet och Liberalernas krav samt för att inte gå för långt högerut för Vänsterpartiet.

Ett namn som nämnts i den rundringning som Fastighetsvärlden gjort är förre kommunstyrelseordföranden Anders Johansson som idag är konsult inom public affairs. Johansson lämnade Sigtuna kommun 2012, han låg bakom den byggboom som drog in över Sigtuna under några års tid kring 2008-2012.

Sedan dess har han bland annat figurerat kring Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt vänskapskorruption i Sigtuna kommun samt att han försökte byta en lägenhet på Sveavägen som tillhörde LO mot en bostadsrätt på Gärdet. På måndag väntas regeringen presenteras av statsminister Stefan Löfven.

arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida
sommar_centrum
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
kontor_thaifong
colorama_april2
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
nrh
defacto_outsider
connys
sportfiske_sommar