arlandagk_panorama
Anders Johansson, förre kommunstyrelseordförande i SigtunaFoto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Förre KSO ryktas bli bostadsminister

Förre kommunstyrelseordföranden Anders Johansson är ett av namnen som lyfts fram till posten som bostadsminister enligt Fastighetsvärlden.

centrum_pask

Fastighetsvärlden har gjort en rundringning kring vem som ska ta över som bostadsminister i den nya regeringen. Det är en post som Socialdemokraterna antas lägga vantarna på för att dels kunna tillgodose Centerpartiet och Liberalernas krav samt för att inte gå för långt högerut för Vänsterpartiet.

Ett namn som nämnts i den rundringning som Fastighetsvärlden gjort är förre kommunstyrelseordföranden Anders Johansson som idag är konsult inom public affairs. Johansson lämnade Sigtuna kommun 2012, han låg bakom den byggboom som drog in över Sigtuna under några års tid kring 2008-2012.

Sedan dess har han bland annat figurerat kring Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt vänskapskorruption i Sigtuna kommun samt att han försökte byta en lägenhet på Sveavägen som tillhörde LO mot en bostadsrätt på Gärdet. På måndag väntas regeringen presenteras av statsminister Stefan Löfven.

centrum_pask_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

defacto_helsida
colorama_april2

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

bonava_helsida
valsta_utveckling

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
fme_outsider
colorama_april