arlandagk_panorama
Anders Johansson, förre kommunstyrelseordförande i SigtunaFoto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Förre KSO ryktas bli bostadsminister

Förre kommunstyrelseordföranden Anders Johansson är ett av namnen som lyfts fram till posten som bostadsminister enligt Fastighetsvärlden.

sportlov_centrum

Fastighetsvärlden har gjort en rundringning kring vem som ska ta över som bostadsminister i den nya regeringen. Det är en post som Socialdemokraterna antas lägga vantarna på för att dels kunna tillgodose Centerpartiet och Liberalernas krav samt för att inte gå för långt högerut för Vänsterpartiet.

Ett namn som nämnts i den rundringning som Fastighetsvärlden gjort är förre kommunstyrelseordföranden Anders Johansson som idag är konsult inom public affairs. Johansson lämnade Sigtuna kommun 2012, han låg bakom den byggboom som drog in över Sigtuna under några års tid kring 2008-2012.

Sedan dess har han bland annat figurerat kring Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt vänskapskorruption i Sigtuna kommun samt att han försökte byta en lägenhet på Sveavägen som tillhörde LO mot en bostadsrätt på Gärdet. På måndag väntas regeringen presenteras av statsminister Stefan Löfven.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

korpen_jan-feb
sportlov2019

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

banner_trerosor
icavalsta_semlor
connys
defacto_helsida

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

ridskola_2019_helsida

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

extravaganza_outsider
nrh
ridskola2019_outsider