centrum_jul_panorama
Magnus Almquist och Christer WikströmFoto: Pressbild

Förre kommundirektören går till näringslivet

Föredetta näringslivschefen och tillförordnade kommundirektören Christer Wikström tar steget över till näringslivet för att arbeta med Arlandastad Holding.

defacto_jul_artikel

Christer Wikström var mångårig näringslivschef och även tillförordnad kommundirektör i Sigtuna kommun. I somras lämnade han tjänsten. Nu står det klart att han tar klivet över till Arlandastad Holding, han får rollen som affärsutvecklare.
– Jag har haft förmånen att under många år arbetat sida vid sida med Arlandastad Holding mot ett gemensamt mål; en livskraftig kommun och flygplatsstad. Jag har under dessa år samlat på mig kunskap och erfarenhet om området som kommer bidra till min nya tjänst som affärsutvecklare, bland annat inom företagsetableringar, förhandlingar och markförsäljning, säger Wikström i ett pressmeddelande.

Wikström får även sällskap av Magnus Almquist som affärsutvecklare. Almquist kommer närmast från rollen som affärsområdeschef på Yrkesakademin och VD för Grönlunds Yrkesutbildningar.
– Att både Christer och Magnus valt att arbeta med oss känns otroligt spännande. De har båda två en lång erfarenhet av affärsutveckling på olika nivåer och ett stort kontaktnät som blir en viktig del i den fortsatta utvecklingen av bolaget. Nu kan vi öka byggtakten ännu mer, kommenterar VD Dieter Sand på Arlandastad Holding.

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

happyhomes_2019

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

colorama_jul
sigtunavatten_standard

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

defacto_jul
centrum_jul_helsida

Arlandabanan fyller tjugo år

Näringsliv I år firar Arlandabanan tjugo år: - Arlandabanan är än idag Sveriges enda renodlade OPS-lösning, där privata aktörer stått för hela risken med bygget mot att få driva verksamheten under ett visst antal år, fortsätter Magnus Zetterberg, VD Arlanda Express.

trainingpartner_jobb_helsida

Ny hotelmanager till Clarion Arlanda

Näringsliv Liza Nyberg har rekryterats till tjänsten som Hotel Manager på Clarion Arlanda: - Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av det mycket framgångsrika teamet på Clarion Arlanda, säger hon.

tp_helsida

Arlanda får direktlinje till Tokyo

Näringsliv Arlanda får en ny linje till japanska Tokyo med start till sommaren: - Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

greeknighthelsida

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

fme_oktober
connys
nrh
greeknight_outsider
julbord
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider