defacto_pan2020
S:t Olofs ruinFoto: Helen Simonsson

Fornlämningar kan drabbas av klimatförändringar

Flera fornlämningar i kommunen riskerar att drabbas av klimatförändringar rapporterar SVT Södertälje.

centrum_artikel

Länsstyrelsen har sammanställt en riskkarta för fornlämningar som riskerar att drabbas i samband med klimatförändringar rapporterar SVT Södertälje. I kommunen är det flera som bedöms ha högre risk att drabbas. Högst risk är det för ett stadslager i centrala Sigtuna som har risk 12. I Rosersberg har Kättils grotta risk 9, ett gravfält i Sigtuna har risk 9, fästing utanför Steninge risk 9. Totalt är det sex objekt i kommunen. Allt över risk 6 innebär en högre risk att drabbas av klimatförändringar.

Se hela kartan här

marina_helsida
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

studenten2020_helsida
speedy_helsida
stottasigtuna_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

sommarlov_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

defacto_helsida
happy_homes_mars
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

kcbygg_helsida
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
marina_outsider
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
valvet_outsider