centrum_panorama2020
S:t Olofs ruinFoto: Helen Simonsson

Fornlämningar kan drabbas av klimatförändringar

Flera fornlämningar i kommunen riskerar att drabbas av klimatförändringar rapporterar SVT Södertälje.

centrum_artikel

Länsstyrelsen har sammanställt en riskkarta för fornlämningar som riskerar att drabbas i samband med klimatförändringar rapporterar SVT Södertälje. I kommunen är det flera som bedöms ha högre risk att drabbas. Högst risk är det för ett stadslager i centrala Sigtuna som har risk 12. I Rosersberg har Kättils grotta risk 9, ett gravfält i Sigtuna har risk 9, fästing utanför Steninge risk 9. Totalt är det sex objekt i kommunen. Allt över risk 6 innebär en högre risk att drabbas av klimatförändringar.

Se hela kartan här

defacto_helsida
sportlov_sigtuna
2020_helsida
EXTRA

Många ville se nya WE Arlandastad

Nöjesnyheter Närmare tusen personer invigde WE Träning och Hälsas nya anläggning i Arlandastad: - Vi är väldigt, väldigt glada och nöjda över den fantastiska feedback vi fått under dagen. Vi har tecknat fler medlemskap än vad vi hoppats på, våra padelbanor börjar bli fullbokade och våra nybörjarkurser likaså, säger Niklas Wikegård.

EXTRA

Bio i Märsta stänger igen

Nöjesnyheter Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

teatergrillen_helsida
happyhomes_2019
connys_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

speedy_helsida
centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu