moderaterna_sep2020
S:t Olofs ruinFoto: Helen Simonsson

Fornlämningar kan drabbas av klimatförändringar

Flera fornlämningar i kommunen riskerar att drabbas av klimatförändringar rapporterar SVT Södertälje.

Länsstyrelsen har sammanställt en riskkarta för fornlämningar som riskerar att drabbas i samband med klimatförändringar rapporterar SVT Södertälje. I kommunen är det flera som bedöms ha högre risk att drabbas. Högst risk är det för ett stadslager i centrala Sigtuna som har risk 12. I Rosersberg har Kättils grotta risk 9, ett gravfält i Sigtuna har risk 9, fästing utanför Steninge risk 9. Totalt är det sex objekt i kommunen. Allt över risk 6 innebär en högre risk att drabbas av klimatförändringar.

Se hela kartan här

2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
boisigtuna

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider