defacto_pan2020
S:t Olofs ruinFoto: Helen Simonsson

Fornlämningar kan drabbas av klimatförändringar

Flera fornlämningar i kommunen riskerar att drabbas av klimatförändringar rapporterar SVT Södertälje.

Länsstyrelsen har sammanställt en riskkarta för fornlämningar som riskerar att drabbas i samband med klimatförändringar rapporterar SVT Södertälje. I kommunen är det flera som bedöms ha högre risk att drabbas. Högst risk är det för ett stadslager i centrala Sigtuna som har risk 12. I Rosersberg har Kättils grotta risk 9, ett gravfält i Sigtuna har risk 9, fästing utanför Steninge risk 9. Totalt är det sex objekt i kommunen. Allt över risk 6 innebär en högre risk att drabbas av klimatförändringar.

Se hela kartan här

2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

defacto_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

salong_elisabeth_helsida
marina_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

ridskola2020_helsida
speedy_helsida
festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

swedol_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider