arlandagk_panorama
Samar Yazbek kommer till Sigtuna Litteraturfestival i augustiFoto: Pressbild/Destination Sigtuna

Förföljd syrisk författare till Litteraturfestivalen

Förra veckan släpptes programmet för Sigtuna Litteraturfestival och det är cirka 60 deltagare som ska medverka. Bland dessa finns Samar Yazbek, förföljd syrisk författare som flydde landet 2011.

centrum_tvaar

Sigtuna Litteraturfestival lockar omkring 60 deltagare 26-28 augusti. Bland dessa finns syriska journalisten Samar Yazbek som flydde landet efter hot och trakasserier 2011. En annan känd deltagare är Sven Wolter.
– Vår samtid präglas av en snabb, strid ström av information och åsikter. Vi vill skapa utrymme för längre tankebanor och tid för eftertanke. Med årets festivalprogram bygger vi vidare på Sigtunas historia som en viktig plats för samhällsdebatt, säger Camilla Zedendahl, VD på Destination Sigtuna som arrangerar Litteraturfestivalen, i ett pressmeddelande.

Litteraturfestivalen bjuder på samtal om Gränser och gränslöshet i skuggan av ett krig, där Samar Yazbek ska delta. Vad händer med Europa där tidigare finansministern Allan Larsson och riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L) medverkar. Det blir också Förfest på Sigtunastiftelsen med Sofia Karlsson och Tomas Andersson Wij.

connys
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

arlandagolf
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

defacto_helsida
banner_trerosor

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

happyhomes_2019
icavalsta_semlor
ridskola_2019_helsida
sangensemble
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sigtunavatten_standard

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

Isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet

Nöjesnyheter En isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet som ska gå om tre veckor: - Det är förstås olycklig tajmning när de bryter upp isen nu tre veckor innan Sigtunarännet, säger Fredrik Jonsson på Vikingarännet.

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
sh_oppet