sommar
Samar Yazbek kommer till Sigtuna Litteraturfestival i augustiFoto: Pressbild/Destination Sigtuna

Förföljd syrisk författare till Litteraturfestivalen

Förra veckan släpptes programmet för Sigtuna Litteraturfestival och det är cirka 60 deltagare som ska medverka. Bland dessa finns Samar Yazbek, förföljd syrisk författare som flydde landet 2011.

marstakalaset_artikel

Sigtuna Litteraturfestival lockar omkring 60 deltagare 26-28 augusti. Bland dessa finns syriska journalisten Samar Yazbek som flydde landet efter hot och trakasserier 2011. En annan känd deltagare är Sven Wolter.
– Vår samtid präglas av en snabb, strid ström av information och åsikter. Vi vill skapa utrymme för längre tankebanor och tid för eftertanke. Med årets festivalprogram bygger vi vidare på Sigtunas historia som en viktig plats för samhällsdebatt, säger Camilla Zedendahl, VD på Destination Sigtuna som arrangerar Litteraturfestivalen, i ett pressmeddelande.

Litteraturfestivalen bjuder på samtal om Gränser och gränslöshet i skuggan av ett krig, där Samar Yazbek ska delta. Vad händer med Europa där tidigare finansministern Allan Larsson och riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L) medverkar. Det blir också Förfest på Sigtunastiftelsen med Sofia Karlsson och Tomas Andersson Wij.

colorama_april2
arlanda_golf_juli
sommar
defacto_helsida
EXTRA

Ingen visfestival i år

Nöjesnyheter Märsta Visfestival ställs in i år då visgeneralen Anders Wallentin inte längre medverkar i projektet: - Vi som kört festivalen i 20 år kände att det var dags att "lämna över" och hade förhoppningen att hitta ett nytt glatt gäng inför i år - men tyvärr fick vi inte ihop det, säger Anders Wallentin till märsta.nu

marstakalas_helsida
ica_valsta_choklad

Nytt koncept för McDonalds Sky City

Nöjesnyheter McDonalds i Sky City öppnar upp ett nytt system där maten tillagas på beställning och gästerna serveras sedan vid borden: - Det känns väldigt roligt att öppna upp McDonald’s Sky City igen. Med vårt nya beställnings- och tillagningssystem och bordsservering erbjuder vi våra gäster en ännu bättre restaurangupplevelse, säger franschisetagaren Roland Edin.

happyhomes_2019

Märstabor cyklar från Kiruna till Malmö

Märstafolket Märstaborna Valentin Lazar och Sam Calara cyklar från Kiruna till Malmö under en månads tid i syfte att samla in pengar till Riksförbundet för Funktionshindrade Barn och Ungdomar: - Vi vill sprida ordet för att inspirera folk och stödja RBU, skriver dem i ett gemensamt mail till märsta.nu

kontor_thaifong
sigtunavatten_standard

Pontus in the air nominerad till prestigefyllt pris

Nöjesnyheter Arlandakrogen Pontus in the air nominerades i den internationella branschtävlingen 2019 Airport Food & Beverage (FAB) Awards: - Vi är mycket stolta och glada över juryns lovord. Det är en vinst i sig och ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi är en av de främsta flygplatsrestaurangerna med vårt utbud av mat, dryck och service, säger krögaren Pontus Frithiof.

Cecilia arrangerar stand up-kvällar

Nöjesnyheter Cecilia Saberi från Märsta startar upp komediklubb på Mingel i sommar: - Jag bor i märsta och är uppvuxen här och tänker att det är synd att inte vi Märstabor får skratta och må bra av att ta del av komedi, säger Cecilia till märsta.nu

defacto_outsider
nrh
sportfiske_sommar
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
connys