bovard_sh
Samar Yazbek kommer till Sigtuna Litteraturfestival i augustiFoto: Pressbild/Destination Sigtuna

Förföljd syrisk författare till Litteraturfestivalen

Förra veckan släpptes programmet för Sigtuna Litteraturfestival och det är cirka 60 deltagare som ska medverka. Bland dessa finns Samar Yazbek, förföljd syrisk författare som flydde landet 2011.

Sigtuna Litteraturfestival lockar omkring 60 deltagare 26-28 augusti. Bland dessa finns syriska journalisten Samar Yazbek som flydde landet efter hot och trakasserier 2011. En annan känd deltagare är Sven Wolter.
– Vår samtid präglas av en snabb, strid ström av information och åsikter. Vi vill skapa utrymme för längre tankebanor och tid för eftertanke. Med årets festivalprogram bygger vi vidare på Sigtunas historia som en viktig plats för samhällsdebatt, säger Camilla Zedendahl, VD på Destination Sigtuna som arrangerar Litteraturfestivalen, i ett pressmeddelande.

Litteraturfestivalen bjuder på samtal om Gränser och gränslöshet i skuggan av ett krig, där Samar Yazbek ska delta. Vad händer med Europa där tidigare finansministern Allan Larsson och riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L) medverkar. Det blir också Förfest på Sigtunastiftelsen med Sofia Karlsson och Tomas Andersson Wij.

varfest_helsida
bonava_maj_helsida
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
happyhomes_2019
oppning_helsida

Trädgårdmässa kommer till Steninge

Nöjesnyheter Trädgårdsmässan Trädgård och Uterum kommer till Steninge slottsby helgen 3-5 maj: - Platsen är helt perfekt med slottet, trädgården och den nyrenoverade Stenladan med sina butiker och restauranger, säger Peter Isaksson, arrangör av Trädgård och Uterum.

moderaternamaj

Ebba vinner Årets kulturpris

Kulturnyheter I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

sh_oppet
defacto_outsider
nrh
colorama_april
nationaldag_out
moderaterna_maj_outsider
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider
connys
oppning_outsider
sh_bovard_out
fme_outsider