moderaterna_sep2020
Crister Mattsson är en av författarna som bildar intresseföreningenFoto: Privat

Författare bildar förening

Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

För att underlätta för enskilda personer har ett antal författare från Sigtuna gått ihop och bildat en intresseförening. Föreningen ska utgöra en gemensam kontaktyta och verka för att medlemmar får utökade möjligheter att presentera sina verk enligt Crister Mattsson, en av författarna som ligger bakom föreningen. Bland annat ska man anordna författarpresentationer i samarbete med organisationer och företag. För att kunna bli medlem måste man ha skrivit och gett ut minst en bok.
– Sigtuna har en lång tradition av skrivande och har också dragit till sig författare

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
boisigtuna
centrum_helsida2020
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
2020_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider