defacto_pan2020
Crister Mattsson är en av författarna som bildar intresseföreningenFoto: Privat

Författare bildar förening

Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

centrum_artikel

För att underlätta för enskilda personer har ett antal författare från Sigtuna gått ihop och bildat en intresseförening. Föreningen ska utgöra en gemensam kontaktyta och verka för att medlemmar får utökade möjligheter att presentera sina verk enligt Crister Mattsson, en av författarna som ligger bakom föreningen. Bland annat ska man anordna författarpresentationer i samarbete med organisationer och företag. För att kunna bli medlem måste man ha skrivit och gett ut minst en bok.
– Sigtuna har en lång tradition av skrivande och har också dragit till sig författare

januari_helsida
ridskola2020_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

happyhomes_sommar2020
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

prima_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

defacto_helsida
connys_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

centrum_helsida2020

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

prima_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_out
moderat_outsider_jan
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider