defacto_pan2020
Crister Mattsson är en av författarna som bildar intresseföreningenFoto: Privat

Författare bildar förening

Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

centrum_artikel

För att underlätta för enskilda personer har ett antal författare från Sigtuna gått ihop och bildat en intresseförening. Föreningen ska utgöra en gemensam kontaktyta och verka för att medlemmar får utökade möjligheter att presentera sina verk enligt Crister Mattsson, en av författarna som ligger bakom föreningen. Bland annat ska man anordna författarpresentationer i samarbete med organisationer och företag. För att kunna bli medlem måste man ha skrivit och gett ut minst en bok.
– Sigtuna har en lång tradition av skrivande och har också dragit till sig författare

speedy_helsida
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

defacto_helsida
studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

sommarlov_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

kcbygg_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

sommarlov_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider