centrum_panorama2020
Näringslivschefen Mathias ForsbergFoto: Sigtuna kommun

Företagslots ska hjälpa företagen

Kommunen startar tillsammans med NyföretagarCentrum Sigtuna upp en företagslots som ska hjälpa företag som drabbats av coronakrisen.

centrum_artikel

Coronakrisen har slagit till med full kraft mot kommunen, Sigtuna som är en besöksintensiv kommun och beroende av både Arlanda och hotell- och konferensanläggningar. Ett stort antal företag har redan lagt varsel och permitterat anställda.

För att underlätta för företagen i vardagen har kommunen tillsammans med Nyföretagarcentrum Sigtuna startat upp en företagslots som ska ge snabb och kostnadsfri rådgivning för företagen. Företagen kan också få lotsning till andra aktörer beroende på vad de behöver ha hjälp med. Starten för lotsen skedde för drygt en vecka sedan och redan nu har många sökt hjälp:
– Vi har fått många samtal från företagare som har det svårt just nu. Rådgivarna på Företagsakuten bollar idéer med företagare på hur det akuta läget kan vändas. De hjälper exempelvis också till att svara på frågor om de stödinsatser som regeringen, och även Sigtuna kommun, lagt fram på kort tid, säger Mathias Forsberg, Sigtuna kommuns näringslivschef.

Företagsakuten erbjuder dock inte lån eller bidrag, rådgivningen sker också på distans via telefon eller webb. Ett antal åtgärder för att stötta kommunens företag har redan satts in, bland annat slopade avgifter för exempelvis uteserveringar under pandemin.

studenten2020_helsida
speedy_helsida
kcbygg_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

valvet_helsida
marina_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

happy_homes_mars
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

defacto_helsida
stottasigtuna_helsida
connys_helsida
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
nrh
stottasigtuna_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
valvet_outsider