defacto_pan
Foto: Riksbanken

Företagsklimatet backar i årlig ranking

Intresseorganisationen Svenskt Näringsliv rankar Sigtuna som 59:e kommun i företagsklimat, det sämsta resultatet någonsin enligt ett pressmeddelande.

Företagsklimatet i Sigtuna rankas som 59:a i landet och 12:a i länet. Sigtuna tappar dock för fjärde året i rad:
– Viktiga faktorer som tjänstemännens attityder till företagande får sämre resultat än tidigare. Det är frågor som måste prioriteras under den kommande mandatperioden om kommunen ska återta sin plats bland de främsta i Sverige, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

31 000 företagare har tyckt till
Rankingen för 2018 baserar sig mest på enkätsvar från nästan 31 000 företagare runt om i landet samt statistik gällande strukturella förutsättningar för företagande.
– Det som gör Svenskt Näringslivs ranking unik är att den främst baseras på företagares egna uppfattning om företagsklimatet i kommunen. Där företagen får rätt förutsättningar skapas jobb som ger ökade skatteintäkter till den gemensamma välfärden. Därför behöver företagsklimatet vara en prioriterad fråga för länets kommunpolitiker den kommande mandatperioden, säger Annika Bröms.

Solna etta igen
Solna är fortsatt etta i riket för elfte året i rad. I länet är det sedan Sollentuna och Sundbyberg som följer på plats 5 och 11 av 290 kommuner. Sundbyberg har för övrigt klättrat hela 47 placeringar på rankingen. Grannkommunen Upplands-Bro stiger också med 14 placeringar jämför med 2017. Upplands-Väsby rankas på plats 18, Upplands-Bro som 15:e kommun. Bakom Sigtuna i rankingen finns bland annat Vallentuna på plats 133, Stockholm, 123, och Huddinge, 135.

”Fokus på näringslivet med nya styret”
Annika Bröms anser dock att det nya politiska styret har uttalat ett tydligt fokus på näringslivsfrågor:
– Företagen tillfrågas i början av året så de förändringarna som redan skett har inte fångats upp i denna mätning, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

 

hostfest_centrum

Nya satsningar från SAS

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer från Arlanda med start i vår: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, i ett pressmeddelande.

defacto_host2018
EXTRA

Märstabon kan prisas på Motorgalan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro är en av tre gör upp om priset som årets marknadsförare inom fordonsbranschen: - Jag känner mig jätte stolt över att ha blivit nominerad, säger Jorge till märsta.nu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Nyöppnat Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

sigtunavatten_standard
outsider
sportfiske_banner
komvuxq3_4
objekt4
connys
objekt3
nrh
sbrf_sep
objekt2