defacto_pan
Foto: Riksbanken

Företagsklimatet backar i årlig ranking

Intresseorganisationen Svenskt Näringsliv rankar Sigtuna som 59:e kommun i företagsklimat, det sämsta resultatet någonsin enligt ett pressmeddelande.

Företagsklimatet i Sigtuna rankas som 59:a i landet och 12:a i länet. Sigtuna tappar dock för fjärde året i rad:
– Viktiga faktorer som tjänstemännens attityder till företagande får sämre resultat än tidigare. Det är frågor som måste prioriteras under den kommande mandatperioden om kommunen ska återta sin plats bland de främsta i Sverige, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

31 000 företagare har tyckt till
Rankingen för 2018 baserar sig mest på enkätsvar från nästan 31 000 företagare runt om i landet samt statistik gällande strukturella förutsättningar för företagande.
– Det som gör Svenskt Näringslivs ranking unik är att den främst baseras på företagares egna uppfattning om företagsklimatet i kommunen. Där företagen får rätt förutsättningar skapas jobb som ger ökade skatteintäkter till den gemensamma välfärden. Därför behöver företagsklimatet vara en prioriterad fråga för länets kommunpolitiker den kommande mandatperioden, säger Annika Bröms.

Solna etta igen
Solna är fortsatt etta i riket för elfte året i rad. I länet är det sedan Sollentuna och Sundbyberg som följer på plats 5 och 11 av 290 kommuner. Sundbyberg har för övrigt klättrat hela 47 placeringar på rankingen. Grannkommunen Upplands-Bro stiger också med 14 placeringar jämför med 2017. Upplands-Väsby rankas på plats 18, Upplands-Bro som 15:e kommun. Bakom Sigtuna i rankingen finns bland annat Vallentuna på plats 133, Stockholm, 123, och Huddinge, 135.

”Fokus på näringslivet med nya styret”
Annika Bröms anser dock att det nya politiska styret har uttalat ett tydligt fokus på näringslivsfrågor:
– Företagen tillfrågas i början av året så de förändringarna som redan skett har inte fångats upp i denna mätning, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

 

happyhomes_2019

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

connys
korpen_jan-feb
sangensemble

Fordonsbolaget etablerar i Rosersberg

Näringsliv Fordonsbolaget där sigtunabon Kevin Aslan är delägare etablerar Europas modernaste bilanläggning i Rosersberg: - Vi vill förenkla köpprocessen för människor när de köper sin bil. Det ska vara lika enkelt att köpa en bil online som en t-shirt eller ett par skor, uppger Kevin Aslan i ett pressmeddelande.

ridskola_2019_helsida

Så arbetar Märsta Förenade i Förbifart Stockholm

Näringsliv Märsta Förenades arbete i Förbifart Stockholm pågår för fullt och även näringslivschefen Mathias Forsberg har besökt arbetsplatsen: - Det var ett väldigt givande besök och jag vill tacka Märsta Förenade för ett inspirerande studiebesök, säger Forsberg i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
sportlov2019
sigtunavatten_standard
banner_trerosor

Laddar för intensiv vinter på Arlanda

Näringsliv Märsta Förenade ökar med personal och fordon nu när vintern är här: - Vi är stolta att även denna vinter ha så mycket kompetent personal på plats för att säkerställa trygga förhållanden för all flygtrafik till och från Stockholm, säger försäljningschefen Stefan Haglund.

Ted Dahlström kommer hem till Clarion

Näringsliv Clarion Hotel Arlanda plockar hem Ted Dahlstrm från Clarion Sign, han blir nu Food & Beverage Manager: - Det känns härligt att få komma "hem" till Sigtuna och att verka i det snabbt expanderande Arlanda

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
nrh