sportfiske_jubileum
Foto: Riksbanken

Företagsklimatet backar i årlig ranking

Intresseorganisationen Svenskt Näringsliv rankar Sigtuna som 59:e kommun i företagsklimat, det sämsta resultatet någonsin enligt ett pressmeddelande.

rosta_sigtuna2

Företagsklimatet i Sigtuna rankas som 59:a i landet och 12:a i länet. Sigtuna tappar dock för fjärde året i rad:
– Viktiga faktorer som tjänstemännens attityder till företagande får sämre resultat än tidigare. Det är frågor som måste prioriteras under den kommande mandatperioden om kommunen ska återta sin plats bland de främsta i Sverige, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

31 000 företagare har tyckt till
Rankingen för 2018 baserar sig mest på enkätsvar från nästan 31 000 företagare runt om i landet samt statistik gällande strukturella förutsättningar för företagande.
– Det som gör Svenskt Näringslivs ranking unik är att den främst baseras på företagares egna uppfattning om företagsklimatet i kommunen. Där företagen får rätt förutsättningar skapas jobb som ger ökade skatteintäkter till den gemensamma välfärden. Därför behöver företagsklimatet vara en prioriterad fråga för länets kommunpolitiker den kommande mandatperioden, säger Annika Bröms.

Solna etta igen
Solna är fortsatt etta i riket för elfte året i rad. I länet är det sedan Sollentuna och Sundbyberg som följer på plats 5 och 11 av 290 kommuner. Sundbyberg har för övrigt klättrat hela 47 placeringar på rankingen. Grannkommunen Upplands-Bro stiger också med 14 placeringar jämför med 2017. Upplands-Väsby rankas på plats 18, Upplands-Bro som 15:e kommun. Bakom Sigtuna i rankingen finns bland annat Vallentuna på plats 133, Stockholm, 123, och Huddinge, 135.

”Fokus på näringslivet med nya styret”
Annika Bröms anser dock att det nya politiska styret har uttalat ett tydligt fokus på näringslivsfrågor:
– Företagen tillfrågas i början av året så de förändringarna som redan skett har inte fångats upp i denna mätning, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

 

eu_sap

Framåt för näringslivet i kommunen

Näringsliv Näringslivet i Sigtuna kommun har förbättrats en aning enligt en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv gjort: - Sigtuna kommun har varit tydliga i sin ambition att förbättra det lokala företagsklimatet. Det återspeglar sig i vår undersökning, kommenterar Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

v_eu_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

oppning_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

rosta_sigtuna2

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

moderaternamaj
happyhomes_2019
nationaldag_helsida
varfest_helsida
mp_eu

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

connys
nrh
rosta_sigtuna
ridskola2019_outsider
fme_outsider
v_eu
sap_outsider_eu
sh_bovard_out
colorama_april
nationaldag_out
bonava_maj_outsider
oppning_outsider
sh_oppet
mp_eu_outsider
moderaterna_maj_outsider
defacto_outsider