centrum_panorama2020
Foto: Sigtuna kommun

Företagen nöjda med kommunens myndighetsutövning

De flesta av Sigtuna kommuns företagare än nöjda med den kommunala myndighetsutövningen.

centrum_artikel

2019 års NKI (Nöjd Kund Index) visar att de flesta av företagen i Sigtuna kommun är nöjda med den kommunala myndighetsutövningen uppger kommunen på sin hemsida. NKI blev 71 av 100.

Kommunernas service i myndighetsärenden mäts av Stockholm Business Alliance varje år. Företag som kontaktats är sådana som haft ärenden inom områden som brandskydd, bygglov, markupplåtelse, livsmedelskontroll, serveringstillstånd. Högsta NKI får området Livsmedelskontroll med 85.
– Jag vill tacka alla företag för att de tagit sig tid att fylla i enkäterna, det gör att vi lättare kan förbättra vår service till företag i kommunen. Under 2020 har vi startat ett lågsiktigt, kommunövergripande arbete att förbättra servicen och jag hoppas att företagen kommer uppleva en förbättrad service kommande år, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun till kommunens hemsida.

Minst nöjda var företagen med bygglov medan serveringstillstånd hade för få svar för att redovisas. Miljö- och hälsoskydd fick 68. Totalt sett minskar dock kommunens NK från 72 till 71. Markupplåtelse ökar kraftigt från 58 till 71.

connys_helsida
happy_homes_mars
valvet_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

defacto_helsida
studenten2020_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

speedy_helsida
studeravidare_helsida
stottasigtuna_helsida
marina_helsida
marina_outsider
nrh
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider