liber_pan_sommar
StålfredsFoto: Pressbild
Niklas Wikegård och Jonas ErikssonFoto: Daniel Iskandar
Foto: Pressbild

Företagare prisas utan gala i år

Företagarna och Sigtuna kommun uppmärksammar företagandet genom att dela ut olika priser.

centrum_artikel

I år blev det ingen Näringslivsgala då den ställdes in på grund av coronapandemin. Istället får Företagarna och Sigtuna kommun hylla företagare i kommunen genom ett fysiskt besök där priset kommer att överlämnas. Fem företag/företagare prisas.

Årets innovatör blir Stålfreds som verkar inom anläggning, utemiljö och fastighetsskötsel. Företaget drivs av bröderna David och Gösta Ståhl-Fred.

Årets inspiratör blir Andreas Olsen för hans engagemang för företagandet i Sigtuna stad. Olsen låg bakom coronaanpassade festivalen i höstas som ägde rum på olika platser i Sigtuna.

Bahrmans Bod Nytt och Nött utses till Årets nyetablering. Det anses att butiken tillfört en ny dimension till Stora gatan och utbudet för besökare i kommunen.

Till årets besöksnäringsföretag utses Sigtuna stadshotell. Priset delas ut av Destination Sigtuna och Sigtuna kommun. Enligt motiveringen har stadshotellet visat en god förmåga att ställa om och bredda sin affär. De har tagit fram nya idéer och koncept för att stärka både den egna verksamheten och Sigtuna som destination.

Sedan tidigare är det klart att Jonas Eriksson och Niklas Wikegård med WE Träning och Hälsa utses till Årets företagare.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Efterfrågan inom hotellnäringen på väg upp

Näringsliv I takt med att Sverige öppnar upp spår nu hotellbranschen en bättre höst: - Som företagare i besöksnäringen kan jag nu se ljuset i tunneln och efterfrågan för andra halvåret ser betydligt bättre ut än både 2018 och 2019, vilket är glädjande, säger Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden Hotell och Konferens.

brobygget_day
coronakrisen

Stor efterfrågan på internationella flygresor till Arlanda

Näringsliv Efterfrågan på flygresor är på väg upp igen rapporterar SVT Stockholm: - Vi bedömer att det blir en kraftig återhämtning nu men från väldigt låga nivåer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare, till SVT.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida

Kommunen hyllas för många laddplatser

Näringsliv Sigtuna kommun hyllas av Volkswagen för att de har många laddpunkter per 1000 invånare: - Det är inte bara kommunerna som avgör hur många laddpunkter det byggs på en viss ort, men det är ändå viktigt att lyfta fram toppkommunernas insats, i detta fall Strömstad, Åre och Sigtuna. Kommunerna har en viktig roll som lokal pådrivare och samverkanspart gentemot andra aktörer, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar Sverige.

coronakrisen

Ljusning i sikte för flygresandet

Näringsliv Swedavias tio flygplatser må ha tappat drygt 3,1 miljoner resenärer i maj jämfört med för två år sedan men månaden var ändå en ljuspunkt jämfört med förra året.

rentawreck_helsida
vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
nedläggningen av Bromma

Plan för Arlanda presenteras i december

Näringsliv En plan för Arlandas framtida kapacitet ska presenteras i december.

liber_sommar_helsida
brobygget_night
coronapandemin

Sex nya SAS-linjer återstartar

Näringsliv SAS återstartar sex europeiska linjer från Arlanda under juni.

ungsatsning
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
ungsatsning-outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_out
aftenbil_outsider
brobygget_night_out
mp-outsider
brobygget_day_out
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider