budget_panorama
StålfredsFoto: Pressbild
Niklas Wikegård och Jonas ErikssonFoto: Daniel Iskandar
Foto: Pressbild

Företagare prisas utan gala i år

Företagarna och Sigtuna kommun uppmärksammar företagandet genom att dela ut olika priser.

fraga_liberalerna

I år blev det ingen Näringslivsgala då den ställdes in på grund av coronapandemin. Istället får Företagarna och Sigtuna kommun hylla företagare i kommunen genom ett fysiskt besök där priset kommer att överlämnas. Fem företag/företagare prisas.

Årets innovatör blir Stålfreds som verkar inom anläggning, utemiljö och fastighetsskötsel. Företaget drivs av bröderna David och Gösta Ståhl-Fred.

Årets inspiratör blir Andreas Olsen för hans engagemang för företagandet i Sigtuna stad. Olsen låg bakom coronaanpassade festivalen i höstas som ägde rum på olika platser i Sigtuna.

Bahrmans Bod Nytt och Nött utses till Årets nyetablering. Det anses att butiken tillfört en ny dimension till Stora gatan och utbudet för besökare i kommunen.

Till årets besöksnäringsföretag utses Sigtuna stadshotell. Priset delas ut av Destination Sigtuna och Sigtuna kommun. Enligt motiveringen har stadshotellet visat en god förmåga att ställa om och bredda sin affär. De har tagit fram nya idéer och koncept för att stärka både den egna verksamheten och Sigtuna som destination.

Sedan tidigare är det klart att Jonas Eriksson och Niklas Wikegård med WE Träning och Hälsa utses till Årets företagare.

centrum_helsida2020

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

connys_helsida
meko_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

2020_helsida

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

defacto_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

speedy_vinter_helsida

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

julen_helsida
helsida

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

kkdk_helsida

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

happyhomes_sommar2020
kristina_helsida
manskold_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
manskold_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
kristina_outsider
meko_outsider
budget_outsider
outsider
julen_outsider
nrh
kkdk_outsider
swedol_outsider