moderater_pan_sommar

Föreslår insatser för ökat valdeltagande

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) hade föreslagit att kommunen gör en satsning för att öka valdeltagandet men hennes motion väntas inte få gehör.

centrum_artikel

I en motion till fullmäktige hade Marie Axelsson (S) föreslagit att kommunen anställer valinformatörer, utökar öppettider i samband med valet, använder mobila röstningslokaler i form av bussar samt ser över och reviderar valdistrikten i syfte att öka valdeltagandet.

I motionen lyfte Axelsson fram att det var skillnad på valdeltagande för kommun respektive riksdag, där valdeltagandet var lägre för kommunvalet med drygt tio procent.
– t. I Tingvalla valdistrikt var det endast 50 procent av de
röstberättigade som faktiskt röstade. I centrala Valsta var motsvarande siffra 55,7
procent. Detta är skrämmande låga siffror och en direkt fara för demokratin.
Sigtuna kommun behöver därför ta till extraordinära insatser för att öka
valdeltagandet i valet 2022, skrev Axelsson i motionen.

I kommunstyrelsens beslut om attans motionen besvarad står det att man redan avser satsa en halvmiljon på ökat valdeltagande, bland annat med olika informationsinsatser. Man kommer satsa även på förtidsröstningen då detta är en del av röstningen som ökar. Ambullerande röstmottagare ska också införas. När det gäller valdistrikten så har man fastställt Länsstyrelsens förslag om valdistrikten i september.

jul2021
happyhomes_sommar2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
flygskola_helsida
julmarknad_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

mp_host_helsida
dack-helsida
helsida_var2021
koppar_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

flygskolan_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
julmarknad_outsider
jul_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys
oppethus_outsider
koppar_outsider