bostadsformedling
Spring för solen, uppmanar Sigtuna solkraftFoto: Daniel Iskander

Förening vill främja solkraft med motionslopp

Föreningen Sigtuna solkraft vill få fler att installera solceller i kommunen och för att uppmärksamhet kring sin sak arrangerar man ett motionslopp i september.

centrum_artikel

September blir intensivt för löpare i kommunen. Dels Sigtuna stadslopp 8:e september men veckan innan går Run for Sun som Sigtuna solkraft står bakom. Sigtuna solkraft är en ideell förening vars mål är att få Sigtuna kommun självförsörjande på solenergi. Motionsloppet är ett sätt att väcka opinion och intresse för solkraft, både bland politiker och kommuninvånare enligt styrelseledamoten Fredrik Hellström

Ordförande i föreningen är Pernilla Olsen, VD på Hotell Kristina.
– Det blir en win-win situation både för miljön och för flåset! Under denna dag kommer föreningen även informera om alla fördelar med solkraft, säger hon.

Föreningen har satt upp tre mål, ett av dessa är att Sigtuna kommun ska vara på topp 10 på solcelllstoppen, senaste året 2017 var Sigtuna på 149. Det installeras en miljon solpaneler i världen varje dag och det är dags att Sigtuna växlar upp och hänger på menar Jens Johansson, styrelseledamot.

Ett annat mål är att Sigtuna kommun 2019 ska ha tydliga bygglovsregler för etablering av solceller, man vill göra det enkelt att installera och det tredje målet är att få fler medlemmar som vill bidra och arbeta för att få fler solceller i kommunen.

Värmebölja drar in

Nyheter En ordentlig veckolång värmebölja drar in över kommunen och temperaturer över 25 grader väntas varje dag.

studeravidare_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
outsider_sommarlov
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider