defacto_pan2020
David Lundqvist

Förening ska främja grannsamverkan

Märstabon och politikern David Lundqvist har bildat en ny Grannsamverkansförening som redan från starten har ca 70 ombud.

centrum_artikel

Syftet med föreningen är att stödja polisen i att engagera fler kommuninvånare inom grannsamverkan samt att främja grannsamverkans verksamhet.
– I Sigtuna kommun finns ca 70 ombud, rekryterade och utbildade av polisen. Men vi skulle kunna vara många fler, säger initiativtagaren David Lundqvist i mail till märsta.nu

Målet för 2017 är att öka antalet grannsamverkansombud till över 80 och man vill täcka hela kommunen geografiskt av grannsamverkan. En ny interimstyrelse ska nu förbereda det första årsmötet som sker 23:e januari 2017.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

ridskola2020_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider