bovard_sh
Foto: Swedavia/Peter Phillips

Fördubblad trafik till Arlanda föreslås

Arlanda kommer att byggas ut för att bli Nordens största flygplats och fördubbla trafiken till 2050 avslöjar tidningen ETC.

banner_juni_artikel

Den vänsterkopplade tidningen ETC avslöjade på måndagen att Arlanda ska byggas ut till att bli Nordens största flygplats, det ska ha skapat en spricka i regeringen mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Även Dagens Nyheter avslöjar om att (S) och (MP) står på helt olika sidor om fördubblingen av flygtrafiken på Arlanda.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth dementerar att det ska finnas en spricka mellan partierna. Det finns en gemensam uppfattning, säger han till DN. Utbyggnaden ska också sätta si relation till att Bromma stängs 2038 enligt Eneroth. Det finns planer för en fjärde bana på Arlanda, den beräknas ta 20 år att få på plats med anledning av planarbeten och juridiska processer.

ica_valsta_choklad
oppning_helsida
midsommar_valsta_helsida
defacto_helsida
colorama_april2
fme_helsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sbrf_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

oppning_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
sh_bovard_out
colorama_april
midsommar_valsta_outsider
connys
sbrf_outsider
nrh
ridskola2019_outsider
fme_outsider