arlandagk_panorama
Foto: Swedavia/Peter Phillips

Fördubblad trafik till Arlanda föreslås

Arlanda kommer att byggas ut för att bli Nordens största flygplats och fördubbla trafiken till 2050 avslöjar tidningen ETC.

centrum_pask

Den vänsterkopplade tidningen ETC avslöjade på måndagen att Arlanda ska byggas ut till att bli Nordens största flygplats, det ska ha skapat en spricka i regeringen mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Även Dagens Nyheter avslöjar om att (S) och (MP) står på helt olika sidor om fördubblingen av flygtrafiken på Arlanda.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth dementerar att det ska finnas en spricka mellan partierna. Det finns en gemensam uppfattning, säger han till DN. Utbyggnaden ska också sätta si relation till att Bromma stängs 2038 enligt Eneroth. Det finns planer för en fjärde bana på Arlanda, den beräknas ta 20 år att få på plats med anledning av planarbeten och juridiska processer.

sigtunavatten_standard
logistik_utbildning

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

centrum_pask_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
colorama_april2

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

fme_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

happyhomes_2019

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
sh_oppet
fme_outsider