defacto_pan
Christian Dovrell, operativ chef, Kevin Aslan, och Danny Attar, grundare och ägare.

Fordonsbolaget etablerar i Rosersberg

Fordonsbolaget där sigtunabon Kevin Aslan är delägare etablerar Europas modernaste bilanläggning i Rosersberg: - Vi vill förenkla köpprocessen för människor när de köper sin bil. Det ska vara lika enkelt att köpa en bil online som en t-shirt eller ett par skor, uppger Kevin Aslan i ett pressmeddelande.

banner_juni_artikel

Fordonsbolaget som idag finns i Upplands-Väsby håller på att uppföra en ny anläggning som ska bli Europas modernaste bilanläggning till 2021. Fastigheten blir 14 000 kvadratmeter med plats för sport- och premiumbilar samt bli Europas största Hondavaruhus.

Parallellt med nybygget kommer Fordonsbolaget att satsa på ett nytt IT-system som kommer att effektivisera köpprocessen och effektivisera logiken så att det blir lätt att ”klicka” hem en bil oavsett vart man befinner sig.

Sigtunabon Kevin Aslan är delägare i Fordonsbolaget. Han säger att det ska vara lika enkelt att köpa en bil online som en t-shirt eller ett par skor. Fordonsbolaget omsatte 2018 en halvmiljard och hade 27 anställda, varav fem IT-utvecklare i Indien. I samband med inflyttning till nya fastigheten räknar man med att omsätta en 1,5 miljarder samt ha 60 anställda plus 10 heltidsanställda inom IT.

fme_helsida

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

sommar

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

sbrf_helsida
sigtunavatten_standard
banner_juni_helsida
defacto_helsida
colorama_april2

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

defacto_outsider
nrh
colorama_april
sportfiske_sommar
fme_outsider
sbrf_outsider
connys