arlandagk_panorama
Christian Dovrell, operativ chef, Kevin Aslan, och Danny Attar, grundare och ägare.

Fordonsbolaget etablerar i Rosersberg

Fordonsbolaget där sigtunabon Kevin Aslan är delägare etablerar Europas modernaste bilanläggning i Rosersberg: - Vi vill förenkla köpprocessen för människor när de köper sin bil. Det ska vara lika enkelt att köpa en bil online som en t-shirt eller ett par skor, uppger Kevin Aslan i ett pressmeddelande.

centrum_pask

Fordonsbolaget som idag finns i Upplands-Väsby håller på att uppföra en ny anläggning som ska bli Europas modernaste bilanläggning till 2021. Fastigheten blir 14 000 kvadratmeter med plats för sport- och premiumbilar samt bli Europas största Hondavaruhus.

Parallellt med nybygget kommer Fordonsbolaget att satsa på ett nytt IT-system som kommer att effektivisera köpprocessen och effektivisera logiken så att det blir lätt att ”klicka” hem en bil oavsett vart man befinner sig.

Sigtunabon Kevin Aslan är delägare i Fordonsbolaget. Han säger att det ska vara lika enkelt att köpa en bil online som en t-shirt eller ett par skor. Fordonsbolaget omsatte 2018 en halvmiljard och hade 27 anställda, varav fem IT-utvecklare i Indien. I samband med inflyttning till nya fastigheten räknar man med att omsätta en 1,5 miljarder samt ha 60 anställda plus 10 heltidsanställda inom IT.

logistik_utbildning
colorama_april2

Stockholmare vill bygga ut Arlanda

Näringsliv Enligt en undersökning som Stockholms handelskammare har gjort så är 60 procent av stockholmarna positiva till en utbyggnad av Arlanda: - För huvudstadsregionen är goda flygförbindelser och möjligheten att så effektivt som möjligt resa till och från olika delar av världen en förutsättningar för att kunna mäta sig mot global konkurrenter som redan har tillgång till starka flygnav, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

valsta_utveckling

SAS etablerar linje Arlanda-Beirut

Näringsliv Med start 30:e juni kommer SAS att flyga mellan Arlanda och Libanons huvudstad Beirut: - Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda.

happyhomes_2019
centrum_pask_helsida

Svenco tar hem riksomfattande upphandling om matavfallspåsar

Näringsliv Arlandastadbaserade Svenco har vunnit en upphandling hos Sveriges kommuner och landsting gällande papperssäckar och matavfallspåsar: - För Svenco är det roligt att vi återigen blivit utsedda som ramavtalsleverantör nummer ett av SKL Kommentus avseende leveranser av matavfallspåsar och säckar, säger VD Christer Hansson.

bonava_helsida
fme_helsida

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

ica_pask

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

defacto_helsida
sh_oppet
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
colorama_april