bergstrand_jan_pan
David Lundqvist och Lars WedénFoto: Insändarbild

Fördel Arlanda föreslår nedläggning av Bromma

Nätverket Fördel Arlanda med kommuninvånarna David Lundqvist och Lars Wedén föreslår i ett remissyttrande till Infrastrukturdepartementet av Bromma läggs ner.

centrum_artikel

Fördel Arlanda är förvisso ingen remissinstans i samband med att nedläggning av Bromma ska utredas. Men man har ändå lämnat in ett yttrande i ärendet.
– Vi förordar att regeringen tillämpar utredarens alternativ ”snarast”. För Arlanda har redan nu tillräcklig kapacitet att hantera Stockholmsområdets kommersiella flygtrafik och kommer för överskådlig framtid att ha det. Swedavia och regeringen kommer sannolikt aldrig någonsin att behöva vända sig till Sigtuna kommun för att få dess godkännande av ytterligare rullbanor, skriver Fördel Arlanda i ett pressmeddelande till märsta.nu

Dock har Riksdagen beslutat om ett tillkännagivande till regeringen om landets flygplatser där Bromma ska ingå som en av tio statliga flygplatser. Det andra på kort tid som går emot regeringens linje om att avveckla Bromma i förtid.
– Flygplatser är viktiga transportnoder och avgörande för att det vara möjligt att leva, bo och driva företag i hela landet. Det är precis ett sådant helhetsperspektiv som saknats i regeringens snabbutredning om Bromma flygplats. Därför är det väldigt bra att riksdagen nu satt ner foten i frågan, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg

 

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
handbollsskola
defacto_helsida
2020_helsida
mod_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

bergstrand_out_jan
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider