moderaterna_panorama
David Lundqvist och Lars WedénFoto: Insändarbild

Fördel Arlanda föreslår nedläggning av Bromma

Nätverket Fördel Arlanda med kommuninvånarna David Lundqvist och Lars Wedén föreslår i ett remissyttrande till Infrastrukturdepartementet av Bromma läggs ner.

Fördel Arlanda är förvisso ingen remissinstans i samband med att nedläggning av Bromma ska utredas. Men man har ändå lämnat in ett yttrande i ärendet.
– Vi förordar att regeringen tillämpar utredarens alternativ ”snarast”. För Arlanda har redan nu tillräcklig kapacitet att hantera Stockholmsområdets kommersiella flygtrafik och kommer för överskådlig framtid att ha det. Swedavia och regeringen kommer sannolikt aldrig någonsin att behöva vända sig till Sigtuna kommun för att få dess godkännande av ytterligare rullbanor, skriver Fördel Arlanda i ett pressmeddelande till märsta.nu

Dock har Riksdagen beslutat om ett tillkännagivande till regeringen om landets flygplatser där Bromma ska ingå som en av tio statliga flygplatser. Det andra på kort tid som går emot regeringens linje om att avveckla Bromma i förtid.
– Flygplatser är viktiga transportnoder och avgörande för att det vara möjligt att leva, bo och driva företag i hela landet. Det är precis ett sådant helhetsperspektiv som saknats i regeringens snabbutredning om Bromma flygplats. Därför är det väldigt bra att riksdagen nu satt ner foten i frågan, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg

 

marinan_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

ewas_helsida
liber_helsida
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
nrh
marina_outsider
moderat_outsider
connys
ewas_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider