defacto_pan2020
Foto: Arkivbild

Föräldrar oroliga sedan skola stängt

Ekillaskolan stängde och skickade hem elever vid lunchtid på fredagen, något som förvånade många föräldrar.

centrum_artikel

Föräldrar trodde att Ekillaskolan stängde igen på grund av Coronaviruset, men så var inte fallet meddelar kommunen. De fick istället sluta klockan 12, alla erbjöds lunch och matsalen var öppen som vanligt:
– Eleverna fick med sig arbetsuppgifter i de ämnen som ställdes in under eftermiddagen. För elever som åker skolbuss ordnades med studiehjälp fram till bussens avgång. Anledningen till det tidiga avslutet på skoldagen är att skolan behövde planera för att kunna bedriva undervisning framöver, även om många i personalen måste vara hemma pga sjukdomssymtom, säger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

I hela kommunen är sjukfrånvaron nu stor enligt uppgift till märsta.nu då Folkhälsomyndigheten riktlinjer är att alla med symtom som hosta, feber eller luftvägsinfektion håller sig hemma.
– Alla som uppvisar symptom, även milda, kommer att skickas hem från verksamheten, fortsätter Anna Jernberg Carlsson.

ridskola2020_helsida
Extra

uppdaterad Man avled efter skjutning

Blåljus En person sköts i Valsta under lördagskvällen och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Strax före klockan 22 meddelades att han avlidit till följd av skadorna.

prima_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

januari_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
prima_outsider
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider