julhandel
Polis besökte familjer där man misstänker att en ungdom använder narkotikaFoto: Polisen/Arkiv

Föräldrar fick hembesök av polis

Polisen i Stockholm Nord genomförde besök hos familjer där man misstänker att ungdomar använt narkotika: - Vi knackar på redan vid en svag misstanke, säger Magnus Carmelid på Sollentuna-polisen till tidningen Mitt i.

marstac_aug

Polisen i Stockholm Nord genomförde en riktad insats i lokalpolisområdet som omfattar Sigtuna, Väsby och Sollentuna. Ett tiotal civilklädda poliser knackade på hos familjer där den finns en ungdom som man misstänker har brukat narkotika, rapporterar tidningen Mitt i.
– Vi kan åka hem till någon med en relativt svag misstanke, och med relativt lite information. Men vi tycker att det är bättre än att inte göra något alls, det vill säga att vi sätter den information som eventuellt pekar på att deras barn missbrukar narkotika i en pärm – och sedan inte berätta detta för föräldrarna, säger Magnus Carmelid till tidningen Mitt i.

Föräldrar först chockade
Reaktionen från föräldrarna kan enligt Mafnus Carmelind vara chock och att man inte vill ta till sig av informationen om att deras barn finns i kretsar där det förekommer narkotika:
– Vi upplever att ungdomar och deras föräldrar i vissa fall lever i parallella världar. Narkotika – och i synnerhet cannabis – har tyvärr blivit relativt vanligt. Det finns i samtliga områden, skolor, samhällsklasser och kompiskretsar, berättar Magnus Carmelid för Mitt i.

I slutändan är dock de flesta tacksamma över polisens besök:
– Det är svårt att vara tonårsförälder. Kompisarna är otroligt viktiga och har en enorm påverkan. Många föräldrar vet inte hur de ska prata med sina barn och droger, och har själva en väldigt liten insyn, fortsätter Magnus Carmelid.

Snappar upp info om användning
Hembesöken föranleds oftast av att polisen snappat upp information om exempelvis person A rökt cannabis med B, då åker man hem till B för att ta reda på om det stämmer. Arbetsmetoden med hembesök är vanlig i Polisens förebyggande arbete mot narkotika och syftet är att avbryta destruktiva mönster och slussa vidare personer till socialtjänst och Mini Maria. Målgruppen är främst ostraffade under 18 år.

banner_december
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

marknad_steninge
magget_dejt
dackia_vinter2018
farbrorbla_host2017
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

colorama_jan
matcher_skanela
jul2018
standard
jul2018
blackfriday
vanster_mote
nfc_vinter
vidargatan7
lindvagen27
dogranch
yrkesutbildningen
connys
agy2
cricketklubben
lions_standard
Norra Redovisningshuset
solrosvagen28
Festspecialisten – Standard
julgranshamtning