centrum_ettar
Polis besökte familjer där man misstänker att en ungdom använder narkotikaFoto: Polisen/Arkiv

Föräldrar fick hembesök av polis

Polisen i Stockholm Nord genomförde besök hos familjer där man misstänker att ungdomar använt narkotika: - Vi knackar på redan vid en svag misstanke, säger Magnus Carmelid på Sollentuna-polisen till tidningen Mitt i.

Polisen i Stockholm Nord genomförde en riktad insats i lokalpolisområdet som omfattar Sigtuna, Väsby och Sollentuna. Ett tiotal civilklädda poliser knackade på hos familjer där den finns en ungdom som man misstänker har brukat narkotika, rapporterar tidningen Mitt i.
– Vi kan åka hem till någon med en relativt svag misstanke, och med relativt lite information. Men vi tycker att det är bättre än att inte göra något alls, det vill säga att vi sätter den information som eventuellt pekar på att deras barn missbrukar narkotika i en pärm – och sedan inte berätta detta för föräldrarna, säger Magnus Carmelid till tidningen Mitt i.

Föräldrar först chockade
Reaktionen från föräldrarna kan enligt Mafnus Carmelind vara chock och att man inte vill ta till sig av informationen om att deras barn finns i kretsar där det förekommer narkotika:
– Vi upplever att ungdomar och deras föräldrar i vissa fall lever i parallella världar. Narkotika – och i synnerhet cannabis – har tyvärr blivit relativt vanligt. Det finns i samtliga områden, skolor, samhällsklasser och kompiskretsar, berättar Magnus Carmelid för Mitt i.

I slutändan är dock de flesta tacksamma över polisens besök:
– Det är svårt att vara tonårsförälder. Kompisarna är otroligt viktiga och har en enorm påverkan. Många föräldrar vet inte hur de ska prata med sina barn och droger, och har själva en väldigt liten insyn, fortsätter Magnus Carmelid.

Snappar upp info om användning
Hembesöken föranleds oftast av att polisen snappat upp information om exempelvis person A rökt cannabis med B, då åker man hem till B för att ta reda på om det stämmer. Arbetsmetoden med hembesök är vanlig i Polisens förebyggande arbete mot narkotika och syftet är att avbryta destruktiva mönster och slussa vidare personer till socialtjänst och Mini Maria. Målgruppen är främst ostraffade under 18 år.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

aretsforetag
februari
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

forskontor

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

foretagarlunch

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

standard
objekt4
standard_ridskola
Festspecialisten – Standard
matcher_skanela
objekt3
veterankraft_standard
standard_start
Norra Redovisningshuset
sangensemble
nfc_vinter
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
objekt2