defacto_pan
Polis besökte familjer där man misstänker att en ungdom använder narkotikaFoto: Polisen/Arkiv

Föräldrar fick hembesök av polis

Polisen i Stockholm Nord genomförde besök hos familjer där man misstänker att ungdomar använt narkotika: - Vi knackar på redan vid en svag misstanke, säger Magnus Carmelid på Sollentuna-polisen till tidningen Mitt i.

Polisen i Stockholm Nord genomförde en riktad insats i lokalpolisområdet som omfattar Sigtuna, Väsby och Sollentuna. Ett tiotal civilklädda poliser knackade på hos familjer där den finns en ungdom som man misstänker har brukat narkotika, rapporterar tidningen Mitt i.
– Vi kan åka hem till någon med en relativt svag misstanke, och med relativt lite information. Men vi tycker att det är bättre än att inte göra något alls, det vill säga att vi sätter den information som eventuellt pekar på att deras barn missbrukar narkotika i en pärm – och sedan inte berätta detta för föräldrarna, säger Magnus Carmelid till tidningen Mitt i.

Föräldrar först chockade
Reaktionen från föräldrarna kan enligt Mafnus Carmelind vara chock och att man inte vill ta till sig av informationen om att deras barn finns i kretsar där det förekommer narkotika:
– Vi upplever att ungdomar och deras föräldrar i vissa fall lever i parallella världar. Narkotika – och i synnerhet cannabis – har tyvärr blivit relativt vanligt. Det finns i samtliga områden, skolor, samhällsklasser och kompiskretsar, berättar Magnus Carmelid för Mitt i.

I slutändan är dock de flesta tacksamma över polisens besök:
– Det är svårt att vara tonårsförälder. Kompisarna är otroligt viktiga och har en enorm påverkan. Många föräldrar vet inte hur de ska prata med sina barn och droger, och har själva en väldigt liten insyn, fortsätter Magnus Carmelid.

Snappar upp info om användning
Hembesöken föranleds oftast av att polisen snappat upp information om exempelvis person A rökt cannabis med B, då åker man hem till B för att ta reda på om det stämmer. Arbetsmetoden med hembesök är vanlig i Polisens förebyggande arbete mot narkotika och syftet är att avbryta destruktiva mönster och slussa vidare personer till socialtjänst och Mini Maria. Målgruppen är främst ostraffade under 18 år.

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum
defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

objekt2
objekt4
sportfiske_banner
sbrf_sep
outsider
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
connys
nrh
objekt3