center_pan21
Foto: Region Örebro län

Förälder: 16-17-åringar hänvisas till Södertälje och Norrtälje

märsta.nu har tidigare rapporterat om problem för 16-plussare att boka vaccintid i närheten av kommunen och ibland hänvisas man till Norrtälje och Södertälje.

centrum_artikel

Vikingahallen kan som märsta.nu rapporterat om inte ta emot 16-17-åringarna för vaccinering på grund av att de kräver mer tid samt en eventuell mognadsbedömning. Då det finns två sköterskor i Vikingahallen som ger vaccin så räcker resurserna inte till.

märsta.nu har under veckan varit i kontakt med flera vårdnadshavare som velat boka in sina barn på tider men hänvisas till Södertälje eller Norrtälje bland annat. Trots problemet verkar intresset stort för att boka tid bland ungdomarna runt om i länet rapporterar SVT Stockholm:
– Vi ser att det finns ett stort intresse, att döma från dessa två dagar som bokningen varit öppen för den här gruppen. Det är viktigt att så många som möjligt inleder sin vaccinering innan skolstart, uppger Aynor Isayeva vid Region Stockholms pressavdelning för SVT Stockholm.

Till märsta.nu säger Isayeva att man kan boka in sig på tider i Väsby som är närmast kommunen. Utöver Väsby finns ett antal vaccinationscentraler för ungdomarna enligt Isayeva.

connys_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
helsida_var2021
bostad_helsida
centrum_helsida2020
vaccin
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
nrh
connys
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
vaccin-outsider