moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

För stora barngrupper i förskolan

Det är för stora barngrupper i förskolorna i kommunen enligt Lärarförbundet.

Lärarförbundet har kartlagt barngrupperna i samtliga kommuner i förskolan. I Sigtuna kommun är 58 procent av de åldersindelade barngrupperna större än vad de borde vara. Grupperna bör enligt Skolverkets riktlinjer inte vara större än 12 barn, för äldre barn är rekommendationen max 15 barn per grupp. Förra året översteg alltså 58 procent av alla grupper dessa riktlinjer.
– Förskolläraren måste kunna se och möta varje barn. Stora barngrupper leder ofta till högre ljudnivåer och ökad stress. Förskollärare är tyvärr ett av de yrken med högst sjukskrivningar idag, barngruppsstorlekarna måste tas på allvar, säger Johanna Jaara Åstrand, förbundsordförande för Lärarförbundet.

Sigtuna kommun är dock långt ifrån värst i länet, snarare hör man till de bättre. Bara åtta andra kommuner är bättre än Sigtuna. Dock översteg samtliga länets 26 kommuner riktlinjerna. Bäst i klassen är Österåker med 24 procent. Grannkommunen Väsby har ligger trea i länet med strax över 80 procent.

mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida
marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
moderat_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
ewas_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider