panorama_centrum
Folkracetävling på Ekbacken 1981Foto: Skepptuna MK/Insändarbild

Folkracetävling i Skepptuna fyller 40 år

Folkracetävlingen på Ekbacken fyller 40 år och firas helgen 11-12 september.

Ekbackens folkracetävling fyller 40 år och en jubileumstävling kommer genomföras nästa helg, 11-12 september. Arrangör är Skepptuna Motorklubb. En av deltagarna är Bonny Larsson som tävlat alla åren från första tävlingen. Tre generationer uppges tävla med varandra i dam och veteranklassen; Bonny Larsson, Maria Karlsson och Madelene Karlsson.

Det började alltså 1981 i samband med att Skepptuna MK:s Bengt Eriksson fick höra talas om en tävling i Västerås. Han åkte dit för att kolla och blev inspirerad till att bygga Ekbacken. I september 191 hölls den första tävlingen som lockade cirka 2300 betalande och segrare blev Kjell Hultgren från SMK Uppsala.

2020_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
liber_helsida
connys_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
moderat_outsider