center_pan21
Folkracetävling på Ekbacken 1981Foto: Skepptuna MK/Insändarbild

Folkracetävling i Skepptuna fyller 40 år

Folkracetävlingen på Ekbacken fyller 40 år och firas helgen 11-12 september.

Ekbackens folkracetävling fyller 40 år och en jubileumstävling kommer genomföras nästa helg, 11-12 september. Arrangör är Skepptuna Motorklubb. En av deltagarna är Bonny Larsson som tävlat alla åren från första tävlingen. Tre generationer uppges tävla med varandra i dam och veteranklassen; Bonny Larsson, Maria Karlsson och Madelene Karlsson.

Det började alltså 1981 i samband med att Skepptuna MK:s Bengt Eriksson fick höra talas om en tävling i Västerås. Han åkte dit för att kolla och blev inspirerad till att bygga Ekbacken. I september 191 hölls den första tävlingen som lockade cirka 2300 betalande och segrare blev Kjell Hultgren från SMK Uppsala.

centrum_helsida2020
fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Bara en vecka återstår av seriespelet i de flesta serier. Här är resultaten för bygdens lag från den gångna helgen.

defacto_helsida
eldsjal-helsida
division 2

Ytterligare ett tungt nederlag

Fotboll FC Arlanda åkte på ännu ett tungt nederlag i Division 2 och degraderingen kommer snart vara ett faktum både i teorin och praktiken.

herrallsvenskan

Skånela vann premiären

Handboll Skånela vann premiären av Herrallsvenskan med 34-29 efter en stark första halvlek: - Fem mål upp på Varberg är vi nöjda med, fram för allt vår första halvlek, sa tränare Jimmy Karlsson.

bostad_helsida
coronakrisen

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Sport Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

andersojag
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

connys_helsida
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
eldsjal-outsider
andersojag_outsider
bostad_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out