Ca 550 åskådare i Vikingahallen.Foto: Magnus Granhagen/Arkiv

Dubbla segrar i Vikingahallen

Skånela kammade hem segrar för både damerna och herrarna i dagens matcher i Vikingahallen.

centrum_artikel_host

Vikingahallen bjuder på två spännande matcher denna lördag. Först ut damerna i Allsvenskan som tar emot GUIF.

Skånela hade en tung start på första och GUIF var i klar ledning, men Skånela får lite hopp när man sätter 12-17 i sista sekunden. Man rider vidare på vågen och gör de fyra första målen i andra. Ett skärrat Guif tar timeout för att stoppa trenden.

Efter den vilda inledningen av andra är det åter guif i kommandot med 2-3 mål, Skånela hänger på och är dock med i matchen vilket inte var fallet i första. 17 minuter in i andra har man vänt på steken och leder med 17-14.

Med sex minuter kvar har Skånela kopplat grepp om matchen, man leder med 27-24 och ser ut att ha det under kontroll. Kristin Thorleifsdottir har varit som en tank hela matchen, både i defensiven och framåt. Hon både gör mål, stoppar anfall och serverar medspelare. Det återstår fyra minuter och nyss kämpade hon ner en motståndare, drev upp bollen 20 meter innan hon släppte vidare till lagkamrater som gjorde mål.

Skånela vinner med 34-27, man svarar för en imponerande upphämtning. Det såg onekligen mörkt ut efter spelet man visade upp första 25 minuterna. Något som även tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg höll med om efteråt.
– Vi släpper in 17 bakåt, det är för mycket. Jag är allergisk mot bortförklaringar, vi gör för många tekniska fel framåt och de får kontra på oss, det var inte dåligt bakåt, sa ”Chippen”.

Andra halvlek går till böckerna som en av de bästa i år enligt ”Chippen”, men sett över 60 minuter var det Kungälv hemma som var bäst. Inte heller ”Chippen” kunde spara på orden om Thorleifsdottir:
– Fråga förbundskaptenen vad han tycker om henne, han sitter här uppe. Hon var fantastisk, 2-3 steg för bra för allsvenskan. Vi unnar henne att gå vidare, det är en framtida stjärna, hon har också huvud för det.

Vad tror du om derbyt?
– Det kan sluta hur som helst, att något av lagen vinner med tio eller en nagelbitare, men jag tror Skånela tar det.

Målen
Thorleifsdottir 9, Andersson 6, Wislander 5, Östlund 4, Norrman 4, Wiklund 3, Petersson 1, Nygårds 1

I derbyt har det spelats elva minuter, derbyfaktorn är inte särskilt hög utan just nu är det hela en broderlig match där lagen känner på varandra. Skånela leder med 6-4.

Efter 17.30 tar Rimbo ledningen för första gången, Skånela har en svag period där man missat en del avslut varpå Rimbo gjort mål på sina anfall. 9-8 leder rospiggarna med och Jimmy Karlsson tar timeout för att säga några väl valda ord.

Rimbo leder i paus med 15-14 och Skånela ser ut att sakna energi i anfallen, man missar en hel del och Rimbo är effektiva med snabba och distinkta anfall. Även tidigt i andra är det Rimbo i ledning efter 6-7 minuters spel, 17-19.

Tio minuter in i andra tar Jimmy Karlsson timeout, Skånela får inte igång sitt spel och Rimbo leder med fyra bollar, 18-22. Timeouten gav effekt, fem minuter senare är det 23-24. Rimbo har trots ledningen plockat ut sin målvakt vid två tillfällen för att sätta in en extra spelare men Skånela svarade med två mål
– Snabbt upp med bollen till avkast, manade Jesper Östlund från bänken.

Skånela har fullbordat vändningen, man har fått utdelning framåt och bakåt svarar Marcus Nilsson för räddning efter räddning. Med tio minuter kvar leder Skånela med 26-24, Rimbo har tagit en timeout för att bryta trenden…

Bara tre minuter återstår och Skånela kommer vinna detta om man inte kollapsar totalt, resultattavlan visar 31-26.

Där är matchen slut, Skånela tar hem detta med 32-27, det var dramatiskt i 50 minuter, sedan fanns det bara ett lag på banan. Rimbo stod upp bra och såg ut att kunna skrälla men hade inget svar när Skånela visade energi och fick ordning på målvaktsspelet.

Tränare Jimmy Karlsson medger att man inte spelade bra men att Rimbo samtidigt gjorde det bra.
– De får stå på halvdistans och skjuta och det gör dem bra, det var precis det vi pratade om att dem inte skulle göra, sa Karlsson.

Karlsson hade förväntat sig en stentuff match:
– Det är derby och allt, Rimbo tycker om att möta oss, hellre komma hit än åka till Helsingborg tror jag de tycker.

Saknade ni energi i första?
– Vi kanske var tagna av stundens allvar, alla vill mycket men det kan se krampaktigt ut.

Siktar ni på kval efter detta?
– Vi har en tuff bortamatch mot Lindesberg. Vi försöker vinna varje match, gör vi det så är vi i kval.

Uppdaterad kl. 17.35

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

pantamera_avc_helsida
division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

connys_helsida

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

storemore_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

centrum_host_helsida

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

eldsjal2024_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

mp_helsida_eu
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.